50 entry daha
  • sıradan bir dizi olacak gibi görünüyor.

    --- bu dizi, legion filmi ve kısmen supernatural dizisi hakkında spoiler ---

    en başta "tanrı 25 sene önce kayboldu" ne demek yahu? tanrı ulan bu, meleklere her dakika "görünüp" pes mi oynayacaktı? cennetin kapısını vurup çıktı mı? nasıl "şu tarihten itibaren yok" denebilir tanrı için? denmesi gereken, "melekler tanrının 25 yıl önce kaybolduğunu düşünüp bundan insanları sorumlu tuttu" gibi bir cümledir. çünkü burada özne tanrı değil, melekler. onlar böyle düşünüp harekete geçiyor.

    bir de "tanrı insanlar yüzünden gitti" ne demek ulan? kıçı kırık insan tanrıya ne yapabilir? tanrı trip atar mı? "insanlar da çok bozdu, küstüm" mü dedi yani? tanrı ya ilgilenmez ya felakete uğratır ya lütfuna erdirir. hay sizin yapacağınız hikayeye.

    eyvallah melekler hiyerarşisinde alt sınıftan olanların kendilerine ait bedenlerinin olmamasını anlarım. ama melek alt sınıftan da olsa kutsal bir varlıktır. tanrının ilk yarattığı, doğrudan görünüp doğrudan konuşarak talimat verdiği varlıklardır. insanlara savaş açıp dünyaya indikten sonra bedenini ele geçirdiği insanı içine cin kaçmış gibi hilkat garibesine dönüştürmesi de nedir? öyle bir varlık insan bedenine girdiğinde görüntüyü bozsa bile oturup kağıt oynamaz. ya onlara başka yaratıklar de (eğer gerçekten varlarsa tek ruhani varlıklar melekler değil) ya da yaratığa dönüştürme meleklerin ele geçirdiği insanları. legion'da böyle diye de aynısını yapmak zorunda değilsin. orada tanrı terk etmiyor, melekler kendileri insanlara savaş açmıyor, tanrının emriyle hareket ediyor. bunları değiştirebiliyorsan diğerini değiştir.

    tamam özel bir savaşçı melek grubu koydun, zaten öğretinin çoğu versiyonunda da var, ama michael bütün meleklerin komutanı değil mi? hepsinden üstün, hepsinden güçlü değil mi? diğer başmelekler* dışındaki melekleri, ister savaşçı olsunlar ister sıradan melek fark etmez, mücadele bile etmeden alt edebilmeli. eğer sen melekler ve tanrı öğretisinin gerçekliği üzerine bir hikaye kurguluyorsan o öğretiye uymak zorundasın. eğer tanrı her şeyi yaratan tek varlıksa ve michael'i cennetin komutanı ve lucifer ile birlikte en güçlü varlık olarak yarattıysa michael yaradılıştan en güçlü melektir. bunu değiştiremezsin. değiştirirsen o başka bir hikaye olur. o zaman at bütün hikayeyi çöpe. başka bir dünya kur ve onu anlat. yok eğer tanrı ve melekleri kabul edeceksen, başmelek olmayan hiçbir melek michael ile mücadele bile edemez. supernatural bu dengeyi çok iyi sağlamıştı.

    yine supernatural'da çok güzel işlenen bir konu meleklerin inanç sahibi varlıklar olması. bu nedenle de meleğin olduğu yerde bir inanç unsurunun olmaması anlamsız olurdu. 'seçilmiş olan' karakteri çok mantıklı. zaten "tanrı şu tarihte öldü, gömdük onu biz" dedikten sonra bir de inancı da tamamen devre dışı bırakarak bütün kutsallığı yıkmaları mümkün değildi. melekler varsa inanç da vardır, kutsallık da, mistisizm de. aksi düşünülemez. seçilmiş kişi zaten olmak zorundaydı. evet klişe, çünkü melekler klişe. ulan binlerce yıllık bir öğreti üzerine kurulmuş hikaye klişe olmayacak da ne olacak?

    ama sen gabriel'e ve onunla birlikte olan meleklere direnmesi sadece 3-5 tane melek-savarı olan, onun dışında kabak gibi ortada bir şehir inşa edip onları püskürttüm dersen gülerler sana. o nasıl bir şehir öyle?nasıl püskürtebilirsin bu kıçı kırık organizasyonunla melekleri?

    --- bu dizi, legion filmi ve kısmen supernatural dizisi hakkında spoiler ---
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap