15 entry daha
  • bodrum'da , turgutreis ile gümüşlük arasında yer alan, club armonia ve club kadıkale bodrum evlerinin bulunduğu bodrumun sakin, nezih bir koyu ve köyü. denizi ve manzarası muhteşem, sakinlik, temiz deniz, kumsal ve balık arayanlar için biçilmiş kaftan. kadıkalesi'nden gümüşlük'e sabah yürüyüşü yapabilirsiniz, gümüşlükte sahilde yapacağınız zeytinli poğaça, simit ve çay eşliğinde nefis bir kahvaltının ardından güne başlayabilirsiniz, bu sene ilk kez gittim, gördüm, neler kaçırdığımı henüz fark ettim. yine gitmek istiyorum, yine, yine, yine, yine. kaldığım yerde, denize baka baka içtiğim o çayın tadını yine keşfetmek istiyorum. sabahı ayrı, akşamı ayrı, gecesi ayrı güzel... di!
    yine, yine...
    ha bu arada kadıkalesi osmanlılar zamanında verilmiş bir isimmiş, osmanlı döneminde o yörede yaşayan kadılar önemli kararlar alacağı zaman bu kaleye çıkar, o muhteşem manzara eşliğinde kararlarını alırlarmış. aslında kale daha eski dönemlere ait ve henüz gün yüzüne çıkmayan bir sürü bilinmezlik barındırıyor.
    not: kadıkalesi'nin karşısında duran çok yakın bir ada var, bu adanın bize mi yunanlılara mı ait olduğunu merak ettik, kime sorduysak cevap alamadık. o civarda yaşayan, görev yapan, tatil yapan bu kişilerden aldığımız ortak cevap "her halde bizimdir " di. ama dalgalanan bir türk bayrağı bile yoktu!
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap