19 entry daha
  • bana bir adet çikolata kisti hediye etmiş hastalığım. iki yıl önce teşhisini koydular. kendimi bildim bileli adet döneminde çok şiddetli sancılarım olurdu. annem "hep benim de olurdu bana benzedin evlenince geçer(!)" der dururdu. zaten sonradan öğrendim ki bu genetikmiş. annemde hatta anneannemde de varmış. onlar erkenden doğurdukları için bunu hiç bilememişler.
    en son iki yıl önce artık günde 4 apranaxla baş edemediğim ağrılarım sonucu gittim doktora. 4,5 cm bir kistim olduğunu 2 yıl içinde ameliyat olmam gerektiğini söyledi ve miranova verdi. ilk bir yıl büyüme durdu. sonra doktorumu değiştirdim. kistim epeyce küçülmüştü. ağrılarım da olmuyor artık, lakin tam unuttuğumda arada öyle bir vuruyor ki şerefsiz çok kısa bir an ölüyorum sanıyorum. hatırlatıyor kendini buradayım hala diye.yeni doktorum ki kendisine çok güveniyorum (ün.den yakın bir arkadaşımın annesi aynı zamanda) ilacı en çok 1 yıl daha kullanmamı, sonra takibe alıp yeniden büyüdüğünde alamamız gerektiğini söyledi. ya da doğum yapmamı. hali hazırda bu mümkün değil, kaldı ki ileride çocuk sahibi olmak istediğimden çok da emin değilim. ayrıca bu kist gebeliğe de engel olabiliyor yani hamile kalmak için de tedavisi şart. yaman bir çelişki yani hem doğum yapınca geçiyor hem de gebeliğe engel. bi yerde şans yani.

    neyse demem o ki, bu hastalıktan muzdaripseniz ve yirmili yaşlarınızda henüz bebek sahibi olmak istemiyorsanız doktorunuza miranova'yı bir sorun. bana iyi gelmiş olması size de iyi geleceği anlamına gelmiyor elbette ama yeni doktorum şaşırdı açıkcası 2 yılda bu kadar küçülmüş olmasına. tekrar ediyorum, doktorunuza s.o.r.u.n. yani kafanıza göre kullanmayın.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap