• pkk'nın otokar tarafından üretilen apv'ye sahip olduğunun fotoğrafıyla insanı dehşete düşürmüştür.

    zira türkiye'de üretilen ve sivile satışı bulunmayan bir aracın, türkiye'nin 30 senedir harp halinde olduğu bir terör örgütünün elinde olması gerçekten çok ama çok vahim bir durumdur.
    pkk bu araca ya bir şekilde el koydu (türkiye ya da ırak üzerinden, bu araçlardan ırak'a da satıldığı bilgisini buraya eklemek gerek) ya da türkiye bu aracı kendi eliyle pkk'ya verdi.
    netice itibariyle türkiye cumhuriyeti askerinin, kolluk güçlerinin sahip olduğu bir aracın aynısı şu an düşman gücünün elinde ve bu durum şartları aleyhimize çevirme konusunda tsk ve kolluk güçlerine aciziyet katmaktadır.

    bu tabloya baktığımızda aslında ülkenin güneydoğusunda neler olup bittiğinden zerre haberimiz olmadığını anlamak zor değil.
    ülkenin sağ alt köşesinde bir delik var adeta, girenin çıkanın belli olmadığı bir sınırımız var.
    bu sınırdan neler geçtiğini tahmin edemeyiz. ortadoğuya açılmış bir kapı gibiyiz. ortadoğu'dan gelebilecek herkese, her şeye açığız.
    oradan giren adam soluğu bulgaristan ya da yunanistan sınırında çok rahatlıkla alabilir.
    işte bu da demek olur ki biz güneydoğu'da ışid'le, pkk'yla mücadele ederken bir anda kendimizi kuzey batıdaki sınır komşularımızla da gırtlak gırtlağa gelebilmemiz an meselesidir.

    birkaç gündür trakya'daki tüm mekanize ve zırhlı birlikler deli gibi doğuya sevk ediliyor ve hadise orada kopacak gibi görünse de aslında hadisenin büyüğü devletin kontrol edemediği sınırdan ülke içine girenlerle meydana gelmesini es geçmemek gerek.

    bugün ülke nüfusunun 72-73 milyon gibi söyleniyor. bu rakamın %2'lik bir kısmı kadar suriyeli -ya da yabancı diyelim- türkiye topraklarında serbestçe geziyor. üstelik bu sayı her geçen gün %3'e doğru gidiyor.

    pkk dün m-16'ya sahip olmaya başladı bugün zırhlı araca...
    yarın bir bakmışız tankları olmuş, uçakları da...
    sonrasını düşünmek bile istemiyor insan.

    konuyla ilişkin medyada çıkmış haberler;

    http://sozcu.com.tr/…unun-elinde-ne-geziyor-613045/

    http://www.internethaber.com/…ceviriyor-716275h.htm
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap