38 entry daha
  • şu an 3. evimdeyim. son üç aya kadar tesadüfen hep üst katta oturdum. yani üstten gelen bir gürültüye alışık değilim. apartmanda bir komşum vardı ara sıra akşam kahveye gittiğimde üst katındaki gelen çocuk gürültüsüne bile tahammül edemiyordum. şimdi üç aydır taşındığım bu arakat dairede, başıma gelmiş durumda. koşma - atlama - bağırarak çığlıklı sesler. bir de gece 23.00'ten sonra oluyor genelde. sanki apartmanda değil villada yaşıyorlar, aşağıda katta insan yaşamıyor.
    dün akşam bir kaç kez tavana vurdum, oralı olan olmadı. çocukları odalarında oynatmayı akıl etseler, salona gürültü gelmeyecek. 23.00'te fırlar derecesinde çıktım. adam kapıyı açtı.
    ji ji- sizden çok gürültü geliyor ve bu akşam artık tavan yaptı.
    - bu akşam çok misafirimiz vardı ondandır
    ji ji -genellikle böyle... bu akşam aşırı gürültüye maruz kalınca, bende rahatsız olduğum için sizi de bu saatte rahatsız etmek zorunda kaldım.
    - şu an da var mıydı? misafirlerimiz gitti.
    ji ji - evet koşturma ve sandalye -koltuk itikleme sesleri
    - dikkat ederiz, zaten normalde geç geliyoruz akşamları
    ji ji - zaten geç saatte oluyor gürültü
    - geçenlerde güvenlik geldi bizi siz şikayet ettiniz heralde
    ji ji- pazar günü gündüz gezmiş eve gelmiş , 21.00'den sonra kim matkap çalıştırıyorsa onu şikayet ettim. lüften akşam 21.00'den sonra dikkat edelim.

    bakalım ne olacak. insanlar ise, bir dönüp bakıp kendilerine düzelme yoluna giderler. aynen devam ederse, 'insan' diyemeyeceğim, kendilerine.

    edit : imla

    cumartesi akşamı 23.00'ten sonra tekrar tavanı vurduruan, 'aşağıda insan yaşıyor' diye bağırtan durum. hayvanlar artık anlaşıldı. büyükler de ayak tabanlarını dan-dan vurup yürümeler, tak tuk çakmalar. hayvan evlatları diyecek daha fazla bir şey yok. insan olsalar, 2.yi söyletmezlerdi.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap