3 entry daha
  • bob dylan'ın infidels* albümünün açılış parçası. infidels albümü, son 3 albümdeki hıristiyanlığa olan yakınlığın son bulduğu, dylan'ın eski protest duruşuna döndüğü albümdür.

    kesinliği olmamakla birlikte bence jokerman, jesus'ın ta kendisi. bu sonuca "standing on the water, casting your bread, while the eyes of the idol with the iron head are glowing." cümleleriyle incil'e yaptığı göndermelerden ulaştım*.

    ayrıca şarkıdaki reggae esintilerinin müsebbipleri de stüdyoda yerini almış iki jamaikalı,; davulcu sly dunbar ve kankası basçı robbie shakespeare'dir.

    "you were born with a snake in both of your fists." derken de herakles'e gönderme yapıyor diyeceğim ama çok alakasız olacak. bilindiği gibi herakles, zeus'un gayrimeşru çocuğu. çocuğun bir insandan olduğunu öğrenen hera, kıskançlığın dibine vurarak, herakles henüz birkaç günlük bebekken iki devasa yılanı musallat ediyor zavallının başına.

    evet evet, bence kesinlikle böyle. dylan'a "bu kadar çok harika şarkıyı nasıl yazıyorsunuz" diye sorduklarında "kıçımdan uyduruyorum" demişliği var. yine aynı yönteme başvurmuş olma olasılığı yüksek.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap