• bagajım önce kayıptı. öğrendiğime göre 7 ağustos 2014 istanbul yağmuru nedeniyle 30 bin bavul kalmış istanbul'da. bunlardan iç hat olan 25 bin tanesini ankara'ya göndermişler oradan dağılsın diye. tabi o hengamede uzun süre bulamadılar. sonra biri geldi. diğeri ankara'da istanbul'da uzun süre arandı ama bulunamadı. sonra nasıl olduysa bindiğim havaalanında kaldığı öğrenildi. istettiler vs.. sonra bavul geldi ama kullanılabilecek durumda değil. tekerlekleri kırılmış, tutacak yerleri kopmuş, aşırı derecede yıpranmış.

    tutanak tutulmasını istedim. bir numara verdiler. iade istiyorsam, bavulun tamirinin mümkün olmadığına dair bir tamirciden tutanak getirmem gerektiğini söylediler.

    gereken belgeler şurada.

    seyahat bileti, bagaj etiketi, kimlik fotokopisi, tamir faturası (veya tamir edilemez raporu), fotoğraf (hasar halinde), alış faturası (var ise) ve verdikleri pir numarası ile tekrar havaalanına gittim.

    "bavulun değeri ne kadardı" diye sordular, "$150" dedim. "bizim elimizde bavullar var, onları bir görün, para iadesi alsanız alsanız 100 lira alırsınız ama bavullar çok güzel, görmenizi tavsiye ederiz" dediler. baktım, gerçekten beklediğimden çok güzel çıktı gösterdikleri bavul. para iadesi yerine misli ile değişiklik hakkımı kullandım ve evrakları vermemle -sorgusuz sualsiz- yeni bir bavula kavuşmam bir oldu.

    bu benim için çok şaşırtıcıydı gerçekten. türkiye'de -özel sektör bile olsa- süründürülmeden bir şeye ulaşmak gerçekten şaşırtıcı. teşekkürler türk hava yolları!

    (bkz: property irregularity report)
    (bkz: pir)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap