9 entry daha
  • farkli sekillerde dile getirilmis bile olsalar, ayni gercegi anatmak icin atilacak mansetlerdir.

    evet aymazlik icinde olanlari vardir, evet amerika veya emperyalist gucler tarafindan beslenenleri vardir, evet birbiri ile taban tabana zit kitlelere hitap edenleri vardir ama ne olursa olsun veya hangi kaynaktan gelirse gelsin ulkesine, vatanina, cumhuriyetine veya bagimsizligina yapilan bir saldiri sonrasi sanmiyorum ki hicbir gazete birbirinden farkli seyler yazsin.

    farkli usluplara, farkli dunya goruslerine veya farkli okuyucu kitlelerine sahip olabilirler ama bagimsizlik soz konusu oldugunda ne yazilmasi gerekiyorsa onu yazacaklardir ve diger tum turk vatandaslari gibi bagimsizliklari icin savasacaklardir.

    evet cogu zaman asiri sabirli, sessiz, aymazliga varacak kadar rahat ve tepkisiz veya umursamaz olabiliriz ama bagimsizlik soz konusu oldugunda turk insanini diger tum halklardan ayiran ve belkide tam anlamiyla farkinda olamadigi bir ozelligi ortaya cikmaktadir.

    diger tum yabanci gazetelere ve onlarin yazacaklarina gelince... belki ilk baslarda olayi kendi adlarina bir zafer veya reklam havasinda vereceklerdir veya methiyeler duzup yapmaya calistiklari isgali mazur gostermeye calisacaklardir. ama ilerleyen zaman ile onurlu bir halkin bagimsizlik savasina tanik olup belkide yaptiklari sacmalik ve hata uzerine mansetler atacaklardir.

    ama ne olursa olsun, savas oncesi veya suresince ne yazilirsa yazilsin, savas sonrasi tum dunyadaki gazetelerde tek bir manset olacaktir.

    bagimsiz turkiye cumhuriyeti!
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap