35 entry daha
  • islam hukukunda evlilik akdi - fiili evlilik ayrımı yoktur. bahsi geçen ancak sözlenme olabilir. sözlenme evlilik değildir.

    kaldı ki 6 yaşındaki evlilik akdinin fiili evlilik olmadığı kabul edilse bile fiili evlilik için öngörülen asgari sınır da 9 yaştır ki, bu da düpedüz çocuk istismarıdır. arabistan'da erken gelişirmişmiş. bırakın bu işleri. hurma türü mü bu? var mı böyle bir bilimsel çalışma? osur osur ipe diz. kaldı ki şeriatta arap kızı alman kızı ayrımı olmaz. arap kızları erken gelişir 9 yaş uygundur ama 9 yaşında türk kızı olmaz diyebiliyor muyuz hocam? kaynak?

    sıkıntı şu; islami kaynaklara göre muhammed aişe ile 6 yaşında sözlenip 9 yaşında evlenmiştir. 6 yaşında fiili evlilik (cinsel ilişki vs.) yok diye yırtınıp durdukları hadise bu. 3 yıl için iftira atıyoruz (!) yani hocaya. eğer 9 yaşı çocuk istismarı olarak kabul ederlerse peygamberin durumu izah edilemez.

    dolayısıyla karşı karşıya olduğunuz ahlaki sistem (islam dini) kadının saç telinin görünmesini günah sayarken 9 yaşındaki çocukla evlenip yatağa girebilmenize izin vermektedir. değerlendirmenizi buna göre yapın.

    buyrun:

    http://www.islamiarastirmalar.com/…edbdb22c0215.pdf
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap