• övünmeyi seven bir milletiz kesinlikle. dedikodu kültürünün (neresi kültürse) bu kadar gelişmiş olması ve entellektüel açıdan doğru düzgün şeyleri tartışacak bir alt yapımızın olmayışı bu durumda etken belki de.

    bu özelliklerin çoğu belki kendisine ait bile değil ama bir şekilde kendinde içselleştirmiş insanımız bunları.

    aklıma gelenler:
    -evinin ne kadan da güzel olduğu: arkadaş turkiye'de "evi yazları esmeyen kışları da sıcak olmayan" insan yok herhalde. herkesin evi bu açıdan komfor harikası. adam eviyle ilgili mutlaka övecek birşey bulur.
    -çocuğunun ne kadar zeki olduğu: tamam hakikaten zeki çocuklar var ama zeka ortalaması olarak sürünen bir toplum olduğumuz istatistiklerde var. ee zaten bizi yöneten partilerden de belli değil mi çok zeki bir toplum olmadığımız...
    -lisesinin ne kadar geyik olduğu: bitmez tükenmez en süper en bir geyik bizim liseydi geyiği
    -memleketinde belirli bir yemeğin ne kadar güzel olduğu: adama köfteden bahsediyorsun. "ooo, bizim memlekette bir köfteci var, parmaklarını yersin" diye başlıyor. (ee sen yememişsin, duruyor hala parmakların)
    -ne kadar da hızlı araba sürüyor olduğu: ne kadar hızlı araba suruyor olduğu ile ilgili övünmeler de bitmez. ee trafik kazası oranlarından bahsetmeye gerek yok galiba
    -futbol takımının ne kadar da süper olduğu: adam kendiyle ilgili somut bir başarı bulamıyor, bu nedenle sadece tuttuğu takımda kendini buluyor. "nasıl da koyduk size yeaaa" diye geziniyor (sen mi attın golleri hacut?).
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap