126 entry daha
  • bu belgeseli yıllar sonra tekrar izledikten sonra, ne anlattığını değil; konu ile ilgili kendi düşüncelerimi aktarmak istiyorum..

    insan türü olarak aslında ne kadar basitleştiğimizin itirafıdır.. yiyen ve yenilen..

    insanlığın en büyük tabusu nedir derseniz çeşitli cevaplar vermek mümkün bu soruya.. en büyük tabumuz nedir diye sorsak kimi ensest ilişkiler diyecek, kimisi swinger, kimisi nekrofili, pedofili vs..

    aslında insanlığın en büyük fobisi yenilmektir..

    yenilmek derken f.b'nin gs'ye yenilmesi, hande yener'in peluş hd remiks aşkta yenilmesi değil.. bildiğin yenilmek; ingilizcesi eat..

    insanoğlu tarih öncesi çağlarda vahşi hayvanlardan korunmak için binlerce yıl mağaralarda yaşamak zorunda kaldı; en büyük korkusu oydu çünkü.. düşünsenize; onlarca aç kurt sizi bir bataklığın kenarında sarmış.. kaçacak yerin kalmamış, ilk önce alfa dişi olanı senin üzerine atlıyor boğazına..diğerleri de saniyler içinde sana çullanıyor, onlarca keskin diş.. erkeksen penisini dişiysen meme uçlarını koparıyorlar.. kimi karnını deşiyor kimi uyluklarını ve seni yiyorlar.. 16-18 saat arası da seni sıçacaklar bir köşeye, sindirim hızlarına bağlı olarak..

    işte insanın genlerine işlemiş olan korku budur.. yenilme korkusu.. o yavru foku niye vura vura öldürüyoruz, ya da tavukları niye eziyor bu adamlar, insan gibi kesmek varken derseniz temeli o yenilme korkusuna dayanmaktadır..

    ateşli silahların yaygınlaşmasından sonra insanlar güç sarhoşluğuna kapıldılar, ve tarihte hiçbir zaman olmadığı kadar kendilerini güçlü hissettiler.. bir manyak neden londra'dan kalkıp kenya'ya gider de safariye katılır, sonra da aslan vurdum diye o hayvanın üzerine bastığı fotoları torunlarına göstermek için albümüne koyar.. sorsan dünyanın en kibar insanı please maybe could you mind.. zihninin temelini skim senin..

    velhasıl bu belgeselin özü; insan türünün yenilme korkusunu aştığı dönem sonrası ele geçirdiği güç sarhoşluğunun bir yansımasıdır.. eskiden okla geyik avlıyorduk; şimdi dürbünlü tam dijital gprs li tüfekle.. o zaman yemek için avlıyorduk; şimdi ise yenilmediğimizi ispat ettiğimiz için..

    bilinç altımızın kökü işte.. kibrit suyu dökülecise..
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap