5 entry daha
  • propoganda olduğu yönündeki iddiaları kabul etmediğim film.

    bence bu film jon stewart'ın vicdanının eseridir. bildiğiniz üzere jon stewart the daily show isimli bir fake news programının sunucusu. program 90'larda sahte habercilerle sahte haberler yapmak formatı üzerine inşa edildi. 1990'ların sonunda jon stewart'ın programa sunucu seçilmesi üzerine hicvin dozu arttı ve gerçek haberlere daha fazla yer verilmeye başlandı. ama sahte habercilerle yapılan sahte röportajlar devam etti. iranlı gazeteci maziar bahari'nin hapse atılma ve işkence görme nedeni ise sahte haberciyle yapmış olduğu sahte röportajdı. daha sonra bunu öğrenen jon stewart çok büyük bir vicdan azabı çekerek maziar bahari'nin kitabını sinema perdesine aktardı.

    filmin iran'ı berbat bir yer gibi gösterdiğini eleştirenlere ise şunu söylemek istiyorum: iran berbat bir yer :) yani yönetim biçimi olarak, yoksa muazzam bir medeniyet. dolayısı ile insan haklarını savunan bir adamdan iran'a güzelleme yapmasını beklemek ise abesle iştigal.

    jon stewart'ın kendi ülkesinin ikiyüzlülükleri hakkında düşüncelerini öğrenmek için ise the daily show izleyebilirsiniz.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap