91 entry daha
  • ingiliz empire dergisi tarafından 1997'de tüm zamanların en ünlü film yıldızları sıralamasında 14. sıraya konan aktör. 1989'da da people dergisi kendisini yaşayan en seksi adam olarak göstermiş. empire dergisi yine film tarihinin en seksi 100 yıldızı sıralamasında kendisini 7. seçmiş. premiere dergisi 007 james bond karakterini de tüm zamanların en büyük film karakteri sıralamasında 5. olarak seçmiş. yani adam seçilmiş de seçilmiş ki daha saymadıklarım var. ulan oğlu aktör jason connery'de yaşlandı neredeyse ama babası 85 yaşındaki haliyle oğlundan daha diri ve keskin bakıyor.

    bunların dışında sean amcamız the lord of the rings serisindeki (the lord of the rings* (2001), the lord of the rings* (2002), and the lord of the rings* (2003)) gandalf rolünü, film 18 ay yeni zellanda'da geçeceği ve de senaryoyu da anlamadığı için kabul etmemiş.

    sean amca the matrix reloaded (2003) and the matrix revolutions (2003)'daki helmut bakaitis'in oynadığı the architect rolünü de geri çevirmiş.

    adam king diyoruz ya ki sean amca tam 4 defa filmlerinde kral rolünü oynamış; the man who would be king (1975)'de kral daniel dravot, time bandits (1981)'de kral agamemnon, robin hood* (1991)'da kral richard ve first knight (1995)'da da kral arthur olmuş.

    sean connery iyi adamı karakterini oynamış neredeyse her zaman. kakrakterleri her ne kadar başına buyruk kişilikler olsa da hiçbir zaman arkadan vuran insalar olmamış. die hard* (1995) filmindeki simon gruber rolünü de karakterin çok şeytani biri olmasından dolayı kabul etmemiş.

    insan onu hep bi yerlerden efsane olarak çıkacak da tecrübesinden dolayı faydalanılarak bişeyleri kurtaracak biri olarak görmek istiyor. evet, dünya dara düşsün ve the rock (1996) filmindeki gibi serseri, başına buyruk ve o efsane haliyle gelip de dünyayı kurtarsın ve hep o haklı çıksın diye bekliyoruz.
304 entry daha
hesabın var mı? giriş yap