643 entry daha
  • yıllardır survivor izleyen biri olarak geçen seneki survivor'da, "bu gidişata müdahale olayları ayyuka çıktı, bir dahaki sene de göze sokulurcasına böyle yapılırsa izlemem" diye yazmıştım. daha 2-3 hafta geçmedi ki başladı yine bunlar. neyse, gelelim fasulyenin faydalarına. seyir zevkini öldüren, göze batan şeylere.

    -hemen her oyunda, fark açılmasın diye abuk subuk işler yapılıyor. örn: geçen senelerde kura'lar gösteriliyordu, gösterilmiyor. kimin kimle eşleşeceği oynatılıp oynatılmayacağı belirsiz. acun duruma göre takılıyor gibi görünüyor.

    -oyun içi kurallar önceki senelerde önceden yarışmacılara anlatılırken gösterilirdi, geçen sene ve bu sene gösterilmeyip, oyun esnasında genelde geride olan takım lehine, duruma göre kural ihlali deniyor.

    -geçen haftaki serenay-nadya oyununda ben de izlerken burada bir tuhaflık var, diye düşünmüştüm. video'yu da izleyince, bu sene de geçen seneki gibi gidişata müdahale olayından emin oldum. erken başladı bunlar.

    -turabi'nin sürekli ön plana çıkarılması rahatsız edici. özellikle turabi ve hilmi'ye pozitif ayrımcılık var. övgü vb anlamında da öyle. acun'un ses tonuna yansıyor bu durum. anıl ve doğukan gibi isimler ise, ön plana çıkmayı sevmediklerinden kaybediyorlar.

    -atmalı tutmalı şeyler yine neredeyse her parkur oyununda görünüyor ve parkur sonu heyecanını öldürüyor. yarışmacı parkurda bir tarafını yırtsa, önde gelse de sonunda el becerisi zayıfsa kaybediyor. (bariz örneği: doğukan)

    -yarışmacıların hemen hepsi eski performanslarına göre kötü yada istikrarsız. biraz hilmi ve anıl idare eder gibi. onlar da yine eskisi gibi değiller. eskiye göre daha iyi yarışan tek istisna şimdilik bozok.

    -adalarda eskiden bildiğin mobilyalar yapan doğukan ve hasan bile eskisi gibi çalışmaya, bir şeyler üretmeye istekli görünmüyorlar. balık avlama işi desinler diye yapılıyor. sahil dışında adaları merak eden yok. all-star yerine meraklı tipler alınsa bu açıdan daha iyi olurmuş, bu yarışmacılarda bir doymuşluk ve hevessizlik göze çarpıyor.

    özetle bu gibi konularda düzelme olmazsa, bu yarışmanın geleceği parlak değil. zorlama 10-9'a getirilen oyunlarla olmaz bu iş. biraz spontanelik, doğallık eksik. temel sorun da bu. kurgu hissi vermesi, seyir zevkini öldürüyor. senaryo izlemek istesem, dizi izlerdim.
6445 entry daha
hesabın var mı? giriş yap