99 entry daha
  • çok yakışıklı olması dışında pek bir vasfı olduğunu ben de düşünmüyorum. hoş adam. boş mudur bilmem ama ben bu ülkede yaşayan bir kimse olarak keşke vizyonu olan milletvekili adayları hak etseydik de öyle adayları dinleyip izleseydik diyorum. olmadı, hak edemedik. neyse..

    ancak mehmet aslan ne kadar ifade edebildi tartışmalı olmakla birlikte, ben kendisinin söylemeye çalıştığını düşündüğüm bir şeye katılıyorum.

    bugün artık gerçekten bazı şeyler kürtlerden ziyade türklere eziyet olmaya başladı. bir alevi olarak söylüyorum, kürt kardeşlerimize elbette sempati besliyor ve bu toplumda mutlu, huzurlu şekilde yaşamalarını istiyorum. pkk silahlı bir örgüt olduğundan ve kirli ilişkilerde denge unsuru olarak kullanıldığından/kendini kullandırttığından ötürü sıcak bakmam mümkün değil. salt "hak aramak için dağa çıkıyorlar" martavalına hala inanan yoktur zaten herhalde. neyse bu kısım yeterince karmaşık zaten. karmaşık olmasa 40 yıldır uğraşıyor olmazdık. şimdi ben çözümleyecek değilim.

    ama şunu artık çok net gözlemliyorum. kürt arkadaşlar her milliyetçi söylemi, marşı, türküyü istedikleri rahatlıkta söyleyebiliyor artık ve ben bundan çok mutlu oluyorum. onlara eşlik etmeye çalışıyorum. hatta sözlükte "türk milliyetçisi faşiiiissstttt" diye muamele görecek pek çok arkadaşımın da gülümseyerek izlediklerine, eğlencelerine eşlik ettiklerine şahit oldum. bunlar çok güzel şeyler tabi. herkes anlayamaz.

    oysaki bu "türk milliyetçisi faşistttt" arkadaşlarım, 10. yıl marşını duyduklarında ve eşlik ettiklerinde mesela, gördüm ki kürt arkadaşlarım aynı gülümsemeyle bakmıyor onlara. türklükle ilgili, birlikte bir halk olmakla ilgili en ufak bir söz ettiklerinde, kürt arkadaşlar faşist damgasını yapıştırıyor bu insanlara. diyeceksiniz ki "kürtlerin bu zamana kadar çektikleri eziyetlerden dolayı tepki duyuyorlar". eee o zaman barış ne ki? barıştan kastınız bundan sonra kürtlüğe dair her şeyin sempatiyle karşılanması ama türklüğe dair her şeyin faşizanlıkla suçlanması mıdır?

    milliyetçi duygularla yakın uzak bir alakası olmayan ben, hatta türkiye'den alenen nefret eden ben, hatta türk insanına da baya baya ayar olan ben, bunu kabul etmiyorum kardeşim. herkesin istediğini söylemeye, sevmeye hakkı var. adam bu ülkeyi, atatürk'ü, türk olmayı seviyor diye, bunları dile getirdiğinde faşistlikle suçlanamaz. kürt kardeşlerimiz kürt oldukları için bunla nasıl gurur duyuyorlarsa ve kendi kültürlerini geleneklerini doyasıya yaşıyorlarsa ve yaşayacaklarsa, türkler de yaşamalıdır. bunun milliyetçilikle alakası yoktur. "türk" kelimesinden resmen nefret ettiğini görüyorum bir yığın dünya iyisi kürt arkadaşın... ve birçok durumda bu algıları yüzünden yanlış tepkiler veriyorlar. yakışmıyor.

    tarafsız bölge'de mehmet aslan'ın da bir ara bunu anlatmaya çalıştığını farkettim dinlerken. eğer bunu anlatmaya çalıştıysa evet katılıyorum. herkes kendisiyle, etnik kökeniyle, kültürüyle gurur duysun eyvallah. ama kendisine benzemeyeni de gülümseyerek izlemeyi bilsin. eşlik edecek kadar samimi duyguları olmasa bile, gülümsemeyi başaracak kadar insan olabilsin.
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap