6 entry daha
  • daha önce yapılan alımlarda buradaki sisteme ayak uyduracak düzeyde olan öğrenciler öğretmenleri tarafından bildiriliyor ve sadece bu öğrenciler sınava tabi tutuluyordu. ancak dünkü sınavda neredeyse tüm öğrencileri sınava soktular ve ilk defa bu sınava ikinci sınıf öğrencileri de girdi.

    muhtemelen bir kaç gün içinde sorular yayınlanacak ve eminim buralar acayip şenlenecek. sorular neredeyse ales düzeyinde ve bir çoğu herkesin farklı yorumlayabileceği türden sorular. bakın sadece çocuklar için değil herkes için diyorum. bir çoğu ezberci eğitim sistemi sayesinde sınıflarında ve ailelerinin gözünde bir numara olan çocukların dünkü sınavdan sonra ne hale geldiklerini görmeniz lazımdı. gözetmen olan birçok arkadaşım da sınavdan çocukların ağlaya ağlaya çıktığını söyledi.

    aslında düzgün ilerleyen bir sistemin daha bu hükümet eliyle nasıl laçkalaştıgının göstergesi oldu bu sınav. üstün zekalı olmasa da belirli bir seviyenin üzerinde yetenekleri olan öğrencileri yine bu doğrultuda yetişmiş öğretmenler eliyle ezberci sistemden uzak bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflerken yandaş ögretmenleri buraya yerleştirip bir de saçma sapan sınav sistemi getirip sonunda da her zaman olduğu gibi sübjektif bir mülakat koyup hem büyüme çağındaki çocukların psikolojisini mahvettiler hem de gerçekten ihtiyacı olan çocukların önünü kestiler.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap