• (antiokheia prensi raimond) bahtsız antakya prensi. 21 yaşında ikinci bohemond'un 10 yaşındaki kızıyla evlenerek bu ünvanı elde eden frank soylusuydu. akitanya dükü onuncu guillaume'nin kardeşiydi. guillaume'nin kızı meşhur akitanyalı eleanor'du. fransa kralı 7. louis başlattığı 2. haçlı seferinde ağır mağlubiyetler yaşamıştır. 1148 yılında yanında karısı akitanyalı eleanor ile zar zor antakya'ya yani raimond'un yanına sığınırlar. raimond damadı louis'e o zamanlar nureddin zengi'nin karargajı olan halep'e saldırmayı teklif eder. louis bu tekliften tırsar, eline yüzüne bulaştırdığı 2. haçlı seferi'nin günahlarından arınmak için kudüs'e hac ziyareti planlamaktadır. raimond yeğeni eleanor'un aklına girer. eleanor' mu raimond'un aklını çeldi yoksa raimond'mu ilk yeğenine sulandı bilinmez ama , o dönemler bu çiftin uzun sohbetlere giriştiğini gören antakya halkı arasında ensest ilişki alıp başını gitmiştir. raimond o zamanlar 30 lu yaşlardadır. sur'lu gullaume'nin aktardığına göre : ''çok uzun boylu, dünyanın tüm kralları ve prenslerinin ötesinde yakışıklıydı, çekici ve zarfi bir prensti. fakat nadiren şansı yaver giderdi...''

    sonunda eleanor ile raimond anlaşır ve birlikte bezgin louis'i halep'e saldırmak için iknaya uğraşırlar. bu bitmez tükenmek bilmez baskılara rağmen yedinci louis nuh der peygamber demez. raimond'da tepki olarak zorlukla toparlanmış olan haçlı ordusunu şam'a yaptıkları saldırı sırasında yalnız bırakır.

    1149 inab savaşı'nda nureddin zengi'ye yenilip kafası kesilir. gümüş bir kutu içerisinde nureddin uzun sarı saçlı kafasını bağdat'a halifeye hediye olarak göndertir.
hesabın var mı? giriş yap