8 entry daha
  • gayet eğlenceli olmuş olan oyun. game dev tycoon'da olduğu gibi bunda da bugün biraz oynayayım yarın devam ederim gibi bir durum söz konusu değil. başladığınız vakit sıkılana kadar kalkamıyorsunuz başından. en azından durum benim için böyle.

    --- spoiler ---

    oyunda ilk başlarda oyun geliştirmek pahalı ve riskli bir iş. getirisinden çok götürüsü oluyor. bunun için bankadan kredi çekip araştırmaya önem verin. her çıkan yeniliği araştırmaya bakın. oyun türlerine bulaşmayın. 2-3 araştırmada bir oyun motoru geliştirin. gerekirse oyun motorunun satış fiyatını az tutun fakat kar yüzdesini 20-25'ten aşağı tutmayın. firmalar sizin motorunuzu kullanıp size pay verene kadar da sözleşmeli işlerle para kazanıp iflas etmemeye bakın.

    oyun motoru konusunda iyi işlere imza attığınızda ise kendi motorunuzu kullanarak bir oyun geliştirebilirsiniz. sağlam bir kitle yakalayana kadar dağıtımcıların ağzına bakmak durumundasınız. fakat bir yerden sonra çok saçma bir iş yapmadığınız takdirde genel olarak oyunlarınız beğenilecek ve sürekli kar edeceksiniz. hemen ardından üretim bandına geçin ki kendi oyununuzu kendiniz üretip dağıtımcıların düşük paylarına muhtaç olmayın.

    en deli para da mmo oyunlarla beraber geliyor. kendi motorunuz + kendi üretiminiz olan bir mmo oyundan (%80 ve üzeri puan almış) 800-900 milyon kazanmanız gayet kolay. işte bu noktada oyun artık sıkmaya başlıyor. geliştirecek teknoloji kalmıyor. ultra next-gen konsollar piyasa çıkıyor.

    oyun satışları azalmaya başladığı vakit eğer oyunu kendiniz ürettiyseniz oyunun fiyatını yavaş yavaş düşürün. oyun mmo ise abonelik fiyatını da azaltmakta fayda var. en son yaptığım oyun 20 milyon satışa ulaştığında sıkılıp oyunu kapadım çünkü herhangi bir yenilik yok.

    game dev tycoon ile ortak eksi yönlerinden biri de şirketiniz büyüdükçe, teknolojiler geliştikçe küçük oyunlara imkan tanınmaması. arada bir basit oyunlar denemeye kalkıyorum fakat puanlar içler acısı. oyun sürekli skyrim, cod gibi oyunlar çıkarmanızı istiyor.

    game dev tycoon'da olup da bunda olmayan bir olay ise kendi konsolumuzu üretemiyor oluşumuz. belki ilerde ekleyebilirler bilemiyorum.

    game dev tycoon'da olmayıp da bunda olan ise bir sürü olay var. bu açıdan benim favorim şimdilik mad games tycoon.

    --- spoiler ---
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap