150 entry daha
  • yeni serilerinde kronik bir ekran lekesi sorunu var. özellikle teşhir ürünlerinde dikkat ettim hepsinin köşelerde oldukça belirgin bir is tabakası var. beyaz bir sayfa açıp bakınca çok net anlaşılıyor. evet teşhirler 7/24 çalışıyor fakat yoğun olarak kullanan kullanıcılarda da birkaç ay sonra aynı sorun oluşuyormuş sanırım. hatta çoğu 3-5 ayda bir servise götürüp o is tabakasını temizletiyormuş tabi sürekli olması can sıkıcı bir hale geliyor zamanla. üstelik bu sorun yeni seriler çıktığından beri yani yaklaşık 3 senedir mevcutmuş. apple gibi bir firmanın bu sorunu 3 senedir çözmemiş olmaması da garip. işin diğer bir enteresan yanı apple çalışanlarının da bu sorundan bihaber olması. elemana almak istediğimizi ama bu sorunun kafamızı karıştırdığını söylediğimizde "şu ana kadar en ufak bir şekilde böyle bir soruna rastlamadık içiniz rahat olsun" diyerek salladığı sırada mağazadaki tüm imac'lerde beyaz bir sayfa açıp gayet net belli olan is lekelerini gösterince apışıp kaldı. sonra başka bir yetkiliyi çağırıp gösterdiğinde bildiğin bilgisayarcı palavralarıyla "siz forumlarda okuyup gelmişsiniz yandan toz girmiştir" diyerek geçiştirmeye çalışması ayrı bir komediydi.

    hayır bir de apple bu adamları ince eleyip sık dokuyarak alıyor diye haberler yapılmıştı mağazalar ilk açıldığında. bilgin yoksa bilgim yok de not al artık nereye iletiyorsan ilet, araştırıyorsan araştır da bir başkası gelince böyle ucuz palavralar atmak zorunda kalma. normal kullanıcıya yedirebilirsin ama karşındaki de teknik bir adam olunca komik duruma düşüyorsun. velhasıl yeni seri imac kullanıyorsanız ve daha önce hiç dikkat etmediyseniz beyaz bir sayfa açıp özellikle alt köşeleri kontrol etmenizi öneririm. bu sorun ve apple'ın hiçbir zaman makul ürünler çıkarmayıp ekstra aksesurdan giydirmeye çalışması sebebiyle almaktan vazgeçtik. imac ilk çıktığı zamanlar 24"ler vardı yeni serilerde sadece 21,5" ve 27" yapmışlar. donanım olarak da yine arada uçurum var. mesela 21"lerde işimizi tam anlamıyla görecek bir donanıma sahip imac yok. ektra ram ve ssd alınca +2000 lira daha artıyor fiyat. makine zaten 4300 lira +2000 daha ekliyorsun bu sefer onu alacağına 27 inch 5k bir modeli var 7200 liraya onu alayım diyorsun ama o makine de çok büyük ve gereksiz pahalı olduğu için işimize gelmiyor. aslında 24", 16 gb ram, ssd ve sağlam bir ekran kartlı bir imac tüm grafik ve animasyoncular için ideal ama işte apple'ın bu çakal satış stratejisi maalesef böyle makul ürünlere izin vermiyor. hem bi şahin parası ver, hem ekran is olsun, hem işini tam anlamıyla görmesin. ne sikime alıcam lan ben o zaman o makineyi? gözümden düşmeye başladın apple.

    edit: ohaa az evvel tekrar bakayım diyerek sitelerine girdim tüm 21'lere ve aksesuarlara %30 civarı bir zam gelmiş. 4300 liraya almaya niyetlendiğimiz makine 5300 liraya yükselmiş 2 günde. siktir git apple.
151 entry daha
hesabın var mı? giriş yap