8 entry daha
  • (bkz: akıllı düşman aptal dosttan iyidir)

    önyargılı davrandığım için özür dilerim. insanları tanımadan haşlamaya hep karşı oldum. eğer içlerinde bir dönüşüm yaşadılarsa, karı koca olarak aynı anda hidayete erip, tesadüf bu ya yine aynı civarlarda farklı bir yol seçmeye karar verdilerse- rabbimin hikmetinden sual olunmaz töbe haşa- kendilerinden özür diliyorum.

    lakin bana giren çıkan bi şey yok. asıl bu kimselerin etrafındaki gerçek dindarlara acırım. nasıl bir aldatılmışlık hissi düşünsenize...

    en çok bu tip insanlar yüzünden bitsin istiyorum kutuplaşmalar. kimse kimseyi sırf türbanlı diye yakını ya da başı açık diye uzağı saymasa. böyle tipler, bu "fırsat"lardan nemalanamasalar.

    şu an gayet "modern" gözüken bu çiftimiz, benim için yobaz dincilerden farksızdır.

    önümdeki örnek üzerinden konuşuyorum. tanımadığım ve yalnızca görünenler üzerinden yaptığım bir analiz. şayet istisna iseler, içtenlikle özür diliyorum. inanç son derece kişiseldir ve bana anca bok yemek düşer.

    lakin siyasi emellerle turning burning insanlarsa, dilerim bu fırıldaklıkları tez vakitte kuyruklarına dolanır ve kıç üstü oturmanın keyfini sürerler.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap