• ocak 2011'den bugüne gelen trajik bir vaka
    zorla alıkoyma, cinsel istismar, tecavüz iddiaları var. cinayet iddiası ve dahi itirafı da var. ancak ceset yok. hala bulunamamış.

    allah ailesine sabır versin.

    konuyla ilgili bulduğum haberleri burda listeliyorum:

    1) http://ohaber.com/…c-kiz-7-aydir-kayip-h-57844.html

    ankara'nın sincan ilçesi'ndeki evlerinden ygs'ye girecek olan ablası 26 yaşındaki şerife bekçi'ye liseden form almak için 18 ocak 2011 tarihinde evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 14 yaşındaki melike toyguncu'dan 7 aydır haber alınamıyor. kızını kandırarak kaçıranların yakalanıp, suçlarını itiraf ederek cezaevine girdiğini belirten ve eşinden bir süre önce boşanan gözü yaşlı 40 yaşındaki anne fatma kırcı ile baba mahmut toyguncu, "kızımızı kandırıp, 3 ay birlikte yaşadıklarını belirtenler, akibeti konusunda daha fazla konuşmuyorlar. suçlarını itiraf edip, cinayetten yargılanmak üzere cezaevine girdiler, ancak kızımız 7 aydır ortada yok. buradan cumhurbaşkanımız ve başbakanımıza sesleniyoruz. sizin de çocuğunuz var. kızımızın bulunması için yardım bekliyoruz" diyerek göz yaşı döküyorlar.sincan'ın ahi evran mahallesi'nde bir apartman dairesinde oturan ev kadını fatma kırcı, başından iki evlilik geçtiğini, ikinci eşinden 9 yıl önce boşandığını söyledi. ilk evliliğinden biri erkek 2 çocuğu, ikinci evliliğinden ise 14 yaşındaki melike'nin olduğunu belirten fatma kırcı, kızının hukuk fakültesi okumak isteyen ablasına ygs'ye başvuru için liseden form almak üzere 18 ocak günü evden çıktığını ve bir daha da geri dönmediğini söyledi. sincan emniyet müdürülğü'ne bağlı organize suçlar ve cinayet masası ekiplerince kızını kaçıranların yakalandığını, ancak akibeti konusunda konuşmadıklarını belirten anne kırcı, göz yaşı dökerek şunları anlattı:

    "kızımı üniversite sınavı giriş formu alması için ablasının isteği ile sincan lisesi'ne gönderdim. kızım okula giderek ilgili formu almış, kamera kayıtlarından da bu tesbit edildi. ancak kızım bir daha eve dönmedi. bir süre önce şüpheli olarak gözaltına alınan ve kızımı kaçırdığını, üç arkadaşının evinde birlikte kaldığını itiraf eten cinayetten hükümlü 27 yaşında muharrem aytekin ile birlikte 2 arkadaşı, tutukluklandılar. sorgulamalarında kızımın akibetini bilmediklerini belirtenler cinayetten yargılanacak. kızımın yaşayıp yaşamadığını bilememek beni kahrediyor. her gün ağlayıp, kabus görüyorum. dünyam yıkıldı" dedi.

    '7 aydır melike'mi sayıklıyorum'

    kızı melike'yi kaçıran muharrem aytekin'in ifadesinde 'ben kaçırdım' dediğini ve 3 ay süreyle cevat diye bir arkadaşının evinde kaldıklarını belirttiğini itiraf ettiğini söyleyen anne fatma kırcı, "melike 13 nisan'a kadar 3 ay süreyle cevat arkadaşımızın evinde birlikte kaldık, sonrasını bilmiyorum. arkadaşım olan nihat da cevat arkadaşımın evine gidip, ifadesinde melikeyi gönderdiğini söylemiş. muharrem aytekin, cevat evinde saklağığı arkadaşı ve nihat mahmutoğlu cinayetten yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. canımdan çok sevdiğim kızım melike'mi 7 aydır gece gündüz sayıklıyorum" diyerek göz yaşlarının pınar olduğunu söyledi.

    'cumhurbaşkanıma, başbakanıma sesleniyorum'

    kızını kaçırdıklarını itiraf edenlerin cezaevinde olduğunu, ancak melike'nin ortada olmadığırnı ve hayatından endişe ettiğini belirten gözü yaşlı anne fatma kırcı, "buradan cumhurbaşkanıma, başbakanıma sesleniyorum. sizin çocuklarınız yok mu? bir anne baba çocuğunun akibetini bilemeden bir gece nasıl geçirir siz de bilirsiniz. kızımın resimlerine bakıp, sürekli olarak ağlamak istemiyorum. benim evim, dünyam yıkıldı. yavrum olmadan yaşayamıyorum, kirli çamaşırlarını koklamak istiyorum. benim hayatım karardı. kızımın bulunmasını istiyorum. benim yavrum ortada yok, kaçırıp akibetini bilmediklerini söyleyenler cezaevine girmiş neye yarayacak. kızımın hayatından endişe ediyorum. kızım çaresiz, bensiz duramazdı. bana çoş düşkündü. öldürüp bir yere atmış olabileceklerinden endişe ediyorum" diye haykırdı.

    kızı melike'nin yerini bilen yada görenlerin haber vermesini istediğini belirten anne kırcı, "her gün göz yaşı döküyorum. ne olur allah rızası için bana yardımcı olmalarını istiyorum. çocuğumun yaşayıp yaşamadığını bilmek istiyorum. 14 yaşındaki bir kız 7 aydır ne yapar. katilerinin içeride olması acımızı hafifletmiyor. kızımı kaçıran muharrem aytekin'in her türlü kirli işleri var, cinayetten cezaevinde yatıp çıkmıştı. cumhurbaşkam, başbakanım -ne olur emniyete talimat versinler, 14 yaşındaki kızımı bulunsun. sizin çoluğunuz çocuğunuz yok mu ? bir gece evde olmadığında ne hissedersiniz? ben kızımsız yaşayamıyorum, allah rızası için yalvarıyorum, ölü yada sağ kızımın bulunmasını istiyorum" diyerek göz yaşı döktü.

    2) http://www.milliyet.com.tr/…011/1433300/default.htm
    01.09.2011 - 02:30 | son güncelleme: 31.08.2011

    kaçıranlar tutuklu ama melike’den haber yok
    melike toyguncu ablası 26 yaşındaki şerife bekçi’ye yükseköğretime geçiş sınavı’na giriş belgesi almak için sincan lisesi’ne gitmek üzere 18 ocak 2011 günü evden çıktı.

    iddiaya göre üç kişi tarafından kaçırıldı ve bir daha onu gören olmadı.
    şüpheliler oğuzhan mahmutoğlu ve muharrem aytekin yakalandı, melike’yi kaçırdıklarını itiraf etti. ancak melike’ye ne yaptıklarını söylemeyen bu kişiler cinayet suçlamasıyla tutuklanıp haklarında sincan 1’inci ağır ceza mahkemesi’nde dava açılırken genç kızın akıbeti öğrenilemedi.

    yarın doğum günü
    kızı olmadan geçirdiği bayramın zehir olduğunu söyleyen fatma kırıcı “herkes çocuklarıyla güle oynaya bayramını yaşarken, bize karanlık mı olacaktı? melike olmadan geçen her gün acı çekiyorum” diyerek gözyaşı döktü.

    kızını kaçırdıkları gerekçesiyle tutuklanan üç kişinin yargılanmasına önümüzdeki ay başlanacağını belirten fatma kırıcı, “kızımı kaçırıp benden alanlar, demir parmaklıklar arasında çürüsün. hak ettikleri cezayı bulsun” dedi.
    aylardır kızının yaşayıp yaşamadığını bilmediğini, bunun korkunç olduğunu kaydeden fatma kırıcı “dünyada en çok mutlu olduğum gün, doğduğu gündü. şimdi kızımın 2 eylül doğum gününde yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum” diye konuştu.

    abladan kardeşine mektup

    fatma kırıcı’nın ilk evliliğinden olan şerife bekçi de kardeşi için yazdığı mektupta şöyle yazdı:
    “canım melikem, sarı papatyam. senin bu kapıdan çıkıp gittiğin günden beri sanma ki biz yaşıyoruz. sadece görüntüde nefes alıp veriyoruz. senden bir kurtulsam derdim. bıktım senin çenenden, gürültünden derdim. ama ben bunu sadece o anki kızgınlığımdan derdim. sonra içimden tövbe ederdim. allah’ım yokluğunu göstermesin diye. ama ben yine şanslıyım. hiç olmazsa rüyalarıma giriyorsun. seni ne kadar seviyormuşum, yokluğunda anladım.

    allah’a dualar ederek çiçekler diktim. (...) ben şimdi zamanını bilmeden çaresizce geleceğin günü bekliyorum.”
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap