6 entry daha
  • istanbul da akp'ye oy veriyor, gezi parkı'na da gitmeseydiniz o zaman.. beter olsunlar deyip yayılsaydınız rahat koltuklarınıza.. bu neyin kafasıdır? karadeniz'liler hökömet yanlısı, vurun kahpelere öyle mi?
    orda insanlar yıllardır bir sahil yolu, bir dereler için savaş veriyor, yok mu destekleyen tabi ki var ama her yerde öyle değil mi zaten.. bazı hes projeleri iptal edildi, tirebolu, ordu, ünye gibi merkezler sahil yolu savaşını kazanıp o yolu tünellerden geçirdiler mesela.. zaten devletin tarım politikalarından sebep insanlar yıllardır köyünü, yurdunu terk etmek zorunda bırakılırken orada kalan bir avuç yayla insanına, geleneklerine, doğaya, dünyaya bu yapılacak olanı reva görmek aynı kafanın laciverti olmaktır..
    adı geçen yaylalarda yüzyıllardır insanlar, hayvanlar, bitkiler, gelenekler yaşıyor, bir kültür yok edilecek ve bunun geri dönüşü olmayacak..
    90 yaşında kadınların, bastonuyla dedelerin korkusuzca kepçelerin önüne dizildiği bir coğrafyadan bahsediyoruz, bu kadar kolay harcamayalım.. ayrıca doğa hepimizin, o cennete bir gün yolunuz düşerse yemyeşil patikalardan değil de duble yollardan gitmek zorunda kaldığınızda sizin de gözleriniz dolacak..!!
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap