18 entry daha
  • hem akademik olarak tiyatro hem de yaratıcı drama eğitimi almış bir insan olarak son derece overrated bulduğum alan.

    her ne kadar yaratıcılıkla alakalı görünse de çağdaş drama derneği ve benzeri kurumlarda kendi kaideleri ve müfredatları dayatılır. özel okullarda çocuklara müsamere yaptırılması amacı içinde kaynar. idealist eğitmenler ama yaratıcılık, ama süreç diye debelenir dururlar.

    maalesef sanat eğitimi almak için donanımı olmayan ama dernek müfredatını ezberlemiş, birbirinin kopyası programlar hazırlamayı yaratıcılık olarak kabul eden orta yaş ve üzeri düz adam ve düz kadınlar arasında çok popülerdir.

    her ne kadar tiyatroyla paylaşılan temrinler dışında alakası yok dense de birçok yaratıcı dramacının amatör topluluklarda oyun çıkarmak için birbirleriyle yarıştıklarını görürsünüz.

    hiç hoşlanmadığım, mümkünse uzak durmayı tercih ettiğim boş zaman aktivitesidir. eğitimde drama gibi türleri öğretmen adayları için faydalıysa da sanatla uzaktan yakından alakası olmayan, teori ve pratikte bir hayli yüzeysel kalan alandır.

    seveni vardır, onlara bir şey diyemiyorum işte.

    edit: kıtın kıtı bilgiyle üç saatte tiyatro tarihi sunumu yapılan bir eğitimden bahsediyoruz. sonra neden herkes her şeyi çok biliyor. hocam tek yönlü oldu böyle de bir görüş var dediğinizde sizden nefret eden kompleksli tiplerle de bol bol karşılaşırsınız. yurt dışından gelen eğitmenlerle biraz zaman geçirirseniz burda ne kadar tırt bir iş yapıldığını da anlamış olursunuz. çoğu zaman yeterli yabancı dilleri olmadığından zaten o atölyelerde yapılanları da doğru düzgün aktardıklarından şüpheliyim. türkiye'de patronaj'ın en yaygın olduğu kurumsal yapılardır bir de eğitim alacağınız köklü kuruluşlar. sertifikayı alana kadar sesinizi çıkarmaz yav he he derseniz akıl sağlığınızı korumuş olursunuz.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap