1571 entry daha
  • anladığım kadarıyla illa gebze'den halkalı'ya, pekin'den londra'ya hadi bilemedin mütevazı bir şekilde üsküdar'dan sirkeci'ye gitmemiz gerekiyor marmaray'ı kullanmak için. o boğaz'ın altından geçilecek!!!

    basit adamım ben abi. global ticari hamleler güzel hoş da benim her gün kullandığım ve 45 gün öncesi için açmaya söz verdiğin hat köpek gezdirme yeri olmuş, otlar sarmış, ayyaşlar dadanmışken bana gelip ''londra-pekin kesintisiz bağlanıyor'' demenin bir anlamı yok. naif adamım, küfür de edemem, beddua yersin sadece.

    ben mesela küçükyalı'dan binip 5 dk sonra suadiye'de, bağdat caddesi'nin göbeğinde inemeyecek miyim? cevizli'den binip "dur bir vapurla heybeli'de mehtaba çıkayım" diye bostancı'ya geçemeyecek miyim? maltepe'den binip "kartal organik pazarı'nda bugün güzel ne var acaba?" diye iç geçiremeyecek miyim?

    e ben bunları yapıyordum 3 sene önce. haydarpaşa'dan kalkan son ekspres trene kar yağarken evinin balkonundan el sallamış adamım. nerede o mavi trenler? nerde adapazarı ekspresi? hızlı tren pendik'te bitecekken, yük trenlerini ro-ro'lar ile gebze'den direkt halkalı'ya taşıma planları konuşulurken, inşaat arazisinde in cin top oynarken gelip neyin tatavası yapılıyor hala? "tren hattını yerin altına alalım şehrin ortasında yeşil kuşak kuralım" gibi muazzam bir öneriyi "maltepe sahili doldurma rant projesi" uğruna bir kalemde silip atanlar neyin vizyonundan, aşamasından bahsediyor?

    maltepe sahili doldurma inşaatında 5 saniyede bir hafriyat kamyonu kapağı kapanması sesiyle irkilirken, geceleri sesten uyuyamaz, tır terörü yüzünden sokağa çıkamazken, tren yolunun aylarca boş kalmasına şahit olduk olum biz. hadi yenikapı'da "çanak çömlek"ten beklediniz de, bizim yakada nerede gömü buldunuz da inşaat yapılmadı?

    siz gidin hakikaten intihar falan edin bence.
    (bkz: marmaray'ı yetiştiremeseydik intihar edecektik)
1375 entry daha
hesabın var mı? giriş yap