18 entry daha
  • kimyasal olarak bir glikoz molekülünün ve bir amin grubundan oluşur ve destek dokunun üretiminin başlatıcısı olarak yardımcı görev alır (özellikle kıkırdak doku). ilk başlarda kıkırdak dokunun yavaşça yapısının bozulduğu kireçlenme hastalığı tedavisinde kullanılmıştır.

    antienflamatuar olmasının yanı sıra eklem iltihaplanmasının tedavisinde yardımcı olarak kıkırdak dokunun tekrardan yapısını düzeltmesinde rol oynar. vücut geliştirme yapan ve ağır kilolar altında çalışmayı seven insanlar bir zaman sonra bu tip rahatsızlıklar yaşar ve bunun sonucunda da ağır çalışmaya bir süre ara verir. işte tam bu noktada glucosamine, destek doku rahatsızlıklarında ve bu dokunun güçlendirilmesinde görev alır. eğer omuz, dirsek ve diz ağrıları varsa -her idman başlarında "lütfen bana baskı uygulama" diye bağırıyorsa- glucosamine'i denemenizde fayda var diye düşünüyorum (tabii ki en başta doktora görünmekte fayda var).

    eğer fayda görmek istiyorsanız minimum 2 ay boyunca kullanmanızı tavsiye ediyorum. yıpranmaya göre değişir genelde yalnız genel olarak ilk ay tedavi ikinci ay da güçlendirme evresi olarak kullanılır.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap