324 entry daha
  • hangimiz sabah saat 9'da sınavımız varken akşamında yapacağımız derbi maçının kadrosunu düşünmedik? hangimiz sezon öncesi medya tahmininde küme düşer denilen takımla sezon sonu ilk 3'ü zorlarken aldığımız hazzı, 65 geçme notu olup geçilemez denilen dersten geçerken aldık? hangimiz bir akrabası tarafından övülmeyi önemsedi, başkan ve taraftarın güvenini kazandığı kadar? ya da hangisi bize daha çok dokundu? vefasız yârin 'ayrılmak istiyorum' sözleri mi? yoksa brezilya'nın yokluk kokan mahallelerinden getirip yedi sülâlesine yetecek kadar paraya boğduğunuz, takımın her şeyi olan genç futbolcunun 'ayrılmak istiyorum' sözleri mi?"

    bizi daha çok üzen neydi? gözleri dört defa lâcivert müjgân*'ın para için semtini terk edişi mi yoksa 3 milyon euro'ya bize gelmek yerine 500 bin euro'ya ezeli rakibimize giden genç yetenek miydi? ya da bizi en çok sinirlendirip, üzen hadisenin,17 yaşından beri tanıdığın, adeta ellerinde büyümüş, takımın kaptanı yapmış olduğun, şimdilerde 33-35 yaşına gelmiş futbolcunun, her birinin üzerinde emeğinin olduğu, nakış gibi birbirine işleyip, çimentoyla birbirine yapıştırmış gibi bir araya getirdiğin tüm takımı arkasına alarak odanı basıp sana karşı gelerek "sen haksızsın" demesi değil miydi?

    evlâtları tarafından istenmeyen adam. yaşlanıyorduk. artık o menajerliğe başladığımız ilk günkü kadar sert demeçler veren, sürekli federasyon ile didişen, ezeli rakiplere karşı ölümüne konuşmalar yapıp, soyunma odasında duygusal konuşmalar yapan biri değildik. saçlarımız beyazlamış, yüksek sesle konuşamaz olmuş, büyüyen ve gelişen yeni nesil ile birlikte onlara adapte olabilmekte zorlanmışız. futbola dair bildiğin tüm doğrular zamanla değişmiş. yeni taktikler türemiş. amatör duygular ile oynadığın o oyunda her şey istatistiklere dönmüştür.

    galiba kasketini takıp, paltonu üzerine geçirip, bastonuna yaslanıp, ağır adımlarla yürüyüp, bir gece sabaha karşın herkes uyurken laptopun başına geçerek sessiz sessiz ağlayarak, dudaklarını ısırıp 'emekli ol' tuşuna basma zamanı geldi.

    her yeni çıkan oyun öncesi bunları yaşıyorum. şimdi sıra 2016'da. vizeler bitti. yakın zamanda başlarım. ancak önce 2015'e vedanın hüznünü yaşamalıyım. şimdi beni biraz yalnız bırakın dostlarım.

    ertesi sene editi: bu entrynin bu kadar ilgi göreceğini beklemiyordum işin aslı. teşekkürler.
951 entry daha
hesabın var mı? giriş yap