• "yaratili$ gercegi" adi altinda yuruttukleri beyin yikama projelerini okul servislerine kadar ta$imayi ba$armi$, dur denilmesi gereken topluluk. bilim ara$tirmasi (!) konulu yayinlarinin yarisi dini iceriklidir. ara$tirma sirasinda din ile bilimi kari$tirmak, ikisini ili$kilendirmeye cali$mak buyuk hatadir, dini istismar etmektir.

    anlayi$larini $u $ekilde dile getirmektedirler: "yaratili$ ile bilim arasinda hicbir aykirilik mevcut degildir. bilimsel gercekler, yaratili$i desteklemekte ve dogrulugunu ortaya koymaktadir." "yaratili$i ispat ediyoruz" havasindadirlar. kendilerine gulmek cagda$ insanin en dogal hakkidir.

    ayrica bu kimseler buyuk ataturk'u kullanarak bir yere gelmeye cali$maktadirlar. sitelerinde "ataturk ve din" konusundan uzun olmamak kaydiyla "ataturk'un laiklige baki$i" da anlatilmaktadir. laikligi butun benlikleriyle savunuyor gibi gorunmelerine kar$in neden dini vicdan meselesi olmaktan cikarip pazarlamaktadirlar, bilinmez.

    "ari taklidi yapan orkide", "ko$arken agaca carpip olmeyen mucizevi maymun" gibi abuk sabuk konularla genc beyinleri sulandirmaya cali$an vakif elemanlari, "evrim teorisi zaten butun dunyada coktu" nidalariyla kendilerini kandirmaktadirlar. gercek ataturkculer ve gercek anlamda fikriyle, vicdaniyla inanan insanlar bu kurumun sacmaliklarini dikkate almamalidirlar.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap