3 entry daha
  • dekstrometorfan adlı etken maddenin konduskar laboratories private limited, kolhapur, hindistan’da üretildiği, buradan ithal edilen dekstrametorfan adlı etken maddenin spesifikasyonlarına uygunluğunun kontrol edilmesi gerektiği konulu alarm yayınlandığı hatırlatıldı.

    yani hindistanda üretilen bu etken maddede sorun var, eğer ilaç firması hindistandan almış ve üretmişse sorun var anlamında.

    zira sağlık bakanlığıda aşağıda yazdığım gibi türkiyede bu firmadan ithal edilip üretilen ilaç olmadığını açıklamış:

    "pakistan’ da kullanılan "dextrometorfan" adlı etken madde içeren öksürük şuruplarının ölümlere sebebiyet verdiği haberleri üzerine geçtiğimiz hafta türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumumuzca; türk eczacılar birliği, ilaç endüstri işverenler sendikası, türkiye ilaç sanayicileri derneği, sağlık ve ilgili ilaç firmalarına hindistan’da üretildiği ve başka maddeyle kontamine olduğu anlaşılan hammaddenin ülkemize ithalatının yapılıp yapılmadığının sorugulandığı belirtildi. açıklamada, "yapılan inceleme sonucu ülkemizde kullanılan öksürük şuruplarında "dextrometorfan" adlı etken maddenin hindistan kaynaklı hammadde olmadığı anlaşılmıştır. konu tarafımızca önemle takip edilmektedir. ülkemizde bahse konu sebepten dolayı piyasadan geri çekilen öksürük şurubu bulunmamaktadır"
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap