9 entry daha
  • daha 6 ay önce "arkadaşlar istanbul'da da patlama olursa malesef ücretsiz izin" demiştim.

    sonra ne oldu? 12 ocak 2016'da sultanahmet'de bomba patladı.

    ama insanlara kıyamıyorum. ne yapalım, yurt dışından turist getiremiyoruz. gelmiyor adam! sen bomba patlayan ülkeye gider misin? kabil'de yaşayan amerikalı dostum bile istanbul aktarmalı uçuşunda 9 saatliğine uğradığında bana "annem istanbul şimdi tehlikeli, gitme oraya dedi. ulan afganistan'da yaşıyorum. algı böyle" dedi.

    o yüzden pakistan gibi zaten kendi de terör mağduru olan pazarlara yüklenmeye başladı tüm sektör.

    ancak rus pazarıyla çalışan birçok otel bu yaz sonu iflas edecektir, bu neredeyse kesin gibi. ya bu müesseselerin korunması açısından devletin birşeyler yapması gerekir (iflas erteleme, kredi faizlerinin karşılanması vs. gibi) ya da başka birşey. siyasetten ve dış politikadan filan umudu kestim zaten.

    acentesiyle, otelcisiyle değil sadece olay, ama bu ülkede çok ciddi bir istihdam kapısıdır turizm. "hehe çekirdek çıtlatarak izliyorum" diyorsan o çekirdekler götüne girsin, ne diyim?

    hemen not düşeyim: "sultanahmet patlamasındaki insanlar henüz yeni öldü, hemen iş konuşuyorsun, pis kapitalist" diyebilirsiniz, atış serbest. herkese herşeyi beğendiremezsin. ancak çıkıp "hemen parasını düşünüyor" der kofti hümanistlik yaparsın. insanlar işinden olmasın diye 2 ay boyunca insanların maaşını cebinden ödeyince görürüm ben seni.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap