17 entry daha
  • güzel olduğu kadar beyin de yakan, yüksek bağımlılık yapan bir oyun. içerisinde puzzle'ları çözdürürken bir senaryoya bağlı kalması bana kalırsa en büyük artısı.

    bahsedilmiştir illa ki ama en basite indirgersek oyun içinde puzzle'ların olduğu ilerlemeli üç ayrı ''tema'' var. bu üç ''tema'' bir istasyon olarak tasarlanmış ve aralarında geçiş yapabildiğimiz bir alan var, ve bu alanın hemen yan tarafında yüksek mi yüksek bir kule mevcut, bu kuleye ''dış ses'' tarafından çıkmamızın kesinlikle yasak olduğu sert bir dille defalarca söyleniyor, bu dış ses'in emirlerini sorgulayıp ''sen kimsin lan'' demek de, bu ilahi sesin buyurduklarına harfiyen uymak da oyuncunun isteğine-tutumuna bağlı. kısaca ana hikaye bu şekilde. oyun içerisinde mitolojiden ve felsefeden sayısız örnek bulmak mevcut.

    tam final dönemi başlamak gibi bir gaflete düştüm. bir hafta boyunca başından kalkamayıp sınavlara adam gibi hazırlanamadım bile. hoş, başından kalksam bile nasıl beyin yorduysam öyle bir baş ağrısı yaptı ki günümü gecemi zehir etti resmen bu arkadaş. bir sürü oyun sahibiyim, saatlerce ekran başında vakit geçirebilirim ağrı falan da olmaz ama bu arkadaşta ciddi ciddi kafamın patlayacağına inanmaya başlamıştım. güzel oyun, iyi oyun ama alacaklara ya da oynayanlara sınırını bilmelerini tavsiye ediyorum.

    bir de şunu belirtmeliyim ki bazı puzzle'lar hakikaten yardım almadan/ youtube'a bakılmadan çözülemeyecek nitelikte. aklınıza gelen tüm kombinasyonları ve çözümleri denedikten sonra son çıkış yolu olarak youtube'dan bakın. öyle ''şunu yapamadım hemen hop girip bakayım'' olaylarına bulaşmayın. çünkü o kadar çok çözüm yolu ve kombinasyon var ki hakikaten bulduğunuz zaman ''oha lan oha'' tepkisi veriyorsunuz.

    eyyorlamam bu kadar.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap