5 entry daha
  • ya bu, ya prozac, ya atarax ya da üçü birlikte kaşıntı yapıyor bende. bilenler varsa yeşillendirsin. doktora sor demeyin, zira yaşadığım şehirde her zaman psikiyatrist bulamıyorum. (bkz: yurdun ücra köşelerinde öğretmenlik)

    yıllar sonra gelen edit: buspon'un prospektüsünde prozac ve atarax'ın etken maddeleriyle, ve hatta süt proteini gibi bişeyle kullanılırken dikkat edilmesi gerektiği yazıyormuş. tabii doktor bana bunların hiçbirini söylemedi ama muhtemelen kaşıntının sebebi bunlardan biriydi.

    bu arada hiçbir antidepresanın, kendi başına kalıcı çözüm olduğunu düşünmüyorum. -belki kaliteli bir tedavi sürecinden geçmediğim için; zira psikiyatrist sizi 5 dakika dinleyip bir şeyler yazıp gönderiyor-
    antidepresanlar daha çok uyuştururak, overthinkingi azaltarak, insanı daha rahat, "amaaan boşveeer" moduna sokmasıyla iyi hissettiren bir şey. aslında kendinizin "o halini" görmenizi sağlaması açısından oldukça yararlı. çünkü "başka bir zihin durumunun mümkün" olduğunu deneyimliyorsunuz. fakat bıraktıktan sonra o hali sürdürebilmek için hayatınıza size iyi gelen şeyler katmanız gerekir muhtemelen; spor, hobi, sosyal çevre, meditasyon vs gibi.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap