10 entry daha
  • öncelikle julius caesar'ın hükümdarlık döneminde askeri yetenekleri, bedensel yetileri, sıkı sadakatiyle sezar'ın en güvendiği adamlarından biri haline gelen markus antonius, gençlik döneminde muhteşem fiziğiyle roma'da nam salmış ve pekçok romalı "evli" hanımı aşk oyunlarına dahil etmişti. ilerleyen dönemlerde ortaya çıkan alkol sorunundan dolayı fazla kaale alınmayan bir subay olarak kalmış olsa da yükselişi sezar'ın düşüşüyle birlikte hızlanmıştır.
    kendisi sezar'ın sadık bir öğrencisi olduğundan kısa zamanda sezar taraftarlarını etrafında toplamış ve oktavianus'a rağmen otoritesini sağlamlaştırmayı bilmiştir. ustası sezar gibi o da cleopatra'nın cazibesine kapılmış ve yine cleopatra'dan ikiz çocuk sahibi olmuştur. kendisini genellikle tanrı dionysos olarak tanınmak istemiştir. düştüğü zevk alemi askeri yeteneklerini gün ve gün köreltmiş, iktidar dalaverelerinde mağlup olmasına neden olmuştur. fulvia adlı bir karısı vardır. o öldükten sonra oktavianus'un kardeşi oktavia ile "ortak çıkarlar" nedeniyle evlenmiş ve iç savaşı bu evlilikle kısa bir süre de olsa önlemiştir.
    triumviratın en ateşli üyesidir. sezar'ın soyunun venüs'ten geldiğini ispatlamaya çalışması gibi markus antonius da soyunu herakles'e dayandırmıştır.
    savaşta daima cesur bir asker olarak hareket etse de ustası sezar'daki savaş dehası markus antonius'ta olmadığından zaferleri asla yeterince şanlı olamamış, siyasi kariyeri pekçok malubiyete sahne olmuştur.
    cleopatra'ya karşı hissettiği şehvet duyguları kendisini roma'dan uzaklaştırmıştır. oktavianus'a yenildikten sonra kendini kılıcının üstüne atarak intihar etmiştir.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap