13 entry daha
  • şeria/jordan irmagindan 8km batida, kudus kentinden 20km kadar kuzeydoguda, bir kenttir. dunyadaki ilk kentsel yerle$im yeri olduguna dair $upheler vardir ve tarihi m.o. 9,000'e kadar dayanir. gunumuzde eliha* adli bir kasaba, kentin tarihini surdurmektedir.

    jericho'nun unu eski ahit'te, joshua'nin 6. bolumunde anlatilan yahudiler'in kenti ku$atmasina dayanir. ku$atma boyunca, silahli yahudiler, yanlarinda ayinler soyleyen din adamlari ve tabii ki ahit sandigi ile 7 gun boyunca 7 kez kentin surlarinin cevresini gezerler, kendilerini kutsar, surlari lanetlerler. sonucta, jericho'nun surlari (bkz: walls of jericho), joshua 6:20'ye gore, herkes avaz avaza bagirinca yikilir, yahudiler kenti ele gecirir ve canaan'daki ilk buyuk yerle$kelerine kavu$urlar.

    tabii, bu 7 gun boyunca birtakim ajanlarin kentin duvarlarini sabote etmesi ve duvarlarin yikilmasini saglayacak mekanizmalari gurultuden yararlanarak cali$tirmalariyla da ilgili olan ve haliyle mucizeden cok muhendislige ve zekaya dayali bir oyun olmasi nedenleriyle incil'de aktarilmayan bir gerceklik olsa gerektir.
147 entry daha
hesabın var mı? giriş yap