13259 entry daha
  • inanılmaz bir bölümdü.

    mal gibi sabah 6 civarı twitter'ı açtım ve bir türk bir yabancı'dan spoiler yedim. ama kızmadım zira zaten tahmin ediyordum bunun olacağını. olmasa çok aptalca olurdu.

    --- spoiler ---

    jon snow dizideki en önemli 2 karakterden biri. ki diğeri daenerys. tamam robb stark öldü şu bu da jon snow'un temelli ölü kalacağına inanıyorduysanız ya diziden bir şey anlamamışsınız ya da epey safsınız derim. george r r martin de jon snow'un ölü kalıp kalmayacağı ile ilgili hep karışık sinyaller vermiştir ve karakterin önemine ithafen birçok yorumu vardır.

    - jon snow dirildi evet, ve tam beklediğimiz gibi oldu. castle black artık wildlings'ten korkan ve onları düşman olarak gören mantığı terk edecek tamamen. asıl tehlike olan white walkers geliyor zira.

    -balon greyjoy kardeşi euron greyjoy tarafından öldürüldü. bu da mükemmel oldu zira sıkılmıştım mantığıyla değil sadece kin'iyle hareket eden o yaşlı salaktan. ki onun ölümüyle 5 kral* da ölmüş oldu. gitmeden kızını * dinlememesi ve bir nevi tehdit etmesi de yapımcıların ''bakın haketti ama kıps'' demesi gibi olmuş. euron genç, tehlikeli ve zeki birine benziyor. her açıdan daha iyi bir kral olacağına eminim.

    -ramsay bolton babası roose bolton'u öldürdü. roose bolton (bkz: #52595561) tarz bir insan olduğu için ona da iyi oldu diyorun. ramsay gibi bir psikopatın kendisinden başka kimseyi gerçekten sevmeyeceğini, önemsemeyeceğini ve özellikle de yeni bir erkek kardeş gibi bir risk'e ve bunun imasına dahi tahammül etmeyeceğini bilmeliydi.

    eğer ramsay'i yanında tutmayı planlıyorduysa kardeşini bi yere yollamalıydı gizlice ama gerçi yine yapımcıların belli ettiği gibi babasıyla aralarında büyük görüş ayrılıkları baş göstermeye başlamıştı zaten kendine aşırı güvenen ramsay'in hem theon hem sansa'yı kaybetmesi sonrasında. ve ramsay üvey annesi ve yeni doğmuş kardeşini köpeklere yedirdi...

    -arya stark bir nevi aşama atlamış gibi oldu. gözlerini geri alma teklif edildiği halde ismini söylemeyi reddetti ve ''artık dilenci değilsin'' denilerek geri kabul edildi jaqen h'ghar tarafından. tabii bu eğitiminin veya çekeceği acıların biteceği anlamına gelmiyor...

    -tyrion lannister ejderhaları serbest bıraktı. kendisinin bile sonradan kabul ettiği aptalca bir şekilde yaptı ama bunu. gitti konuştu, onlar da ikna oldu falan. o kısım biraz saçma olmuş ama neyse. belki bazılarının dediği gibi tyrion ve daenerys kardeştir ondan böyle kolay anlaşabilmiştir ejderhalarla. veya onu bir tehlike olarak görmemişlerdir. veya cesaretini ve samimiyetini (anlattığı hikaye) hissetmişlerdir. smaug zekiydi vs. bunlar da konuşamıyo diye aptal olmak zorunda değiller sonuçta.

    --- spoiler ---

    yeter lan en önemli yerler derken gaza gelip tüm bölümü yazdım. bran stark falan da bişeyler yaptı onu da izleyin görün artık. efsane bi bölüm olmuş*
29004 entry daha
hesabın var mı? giriş yap