3 entry daha
  • (bkz: sheyi ojo/@ceyar i kim vurdu)

    liverpool fc'de forma giyen 1997 (18) doğumlu yüksek potansiyelli kanat oyuncusu. nijerya asıllı bir ingiliz vatandaşıdır.

    bu sene nisan ayında (2015/16 - yaş 18) liverpool fc altyapısından çıktı ve a takımda forma giymeye başladı. şimdiye kadar kiralandığı şampiyonşip ekiplerinde** sol kanatta görev almıştı ama jürgen klopp onu bu sezon (2015/16 ) sağ kanatta oynattı.

    u17, u18 ingiltere milli takımları derken bu aralar u19'un değişmez ismi olmuştur.

    henüz 14 yaşındayken (2011/12) milton keynes dons* altyapısından 2.5m € gibi ciddi bir fiyata liverpool fc altyapısına transfer oldu. dolayısıyla premier ligi daha derinden takip eden insanlarda genç yaşında bir beklenti oluşturdu.

    geçen sezon devre arası (2014/15) şampiyonşip takımı wigan athletic'e kiralandı ve 17'sinde gün yüzüne çıkmış oldu. sezon sonu küme düşen takımında rotasyonda oynamayı başardı.

    bu sezonun (2015/16 - yaş 18) ilk yarısını başka bir şampiyonşip takımı wolverhampton wanderers'a kiralandı ve rotasyon-yedeklik arası bir çizgide forma şansı buldu. devre arasında ise jürgen klopp tarafından takıma geri çağrıldı.

    bu sezon (2015/16) nisan ortasında liverpool fc'nin ligdeki başarısızlığı kesinleşti ve kulübün premier ligde hiçbir amacı kalmadı. hal böyle olunca takımın başındaki ilk senesindeki teknik adam jürgen klopp kadroda altyapıda bulunan gençleri denemeye başladı. bu kardeşimizde bu zaman diliminde 5 premier lig maçında ilk 11 oyuncusu olarak başladı 3 asist yapmayı başararak geleceğine dair merak yarattı.

    jürgen klopp'un sezon sonunda (nisan ortası 2016) a takıma çıkardığı gençler arasında uzak ara en dikkat çekici isim kendisi oldu. dribling yeteneği, hızı ve attığı ara paslar; eleman adeta yıldız oyuncu olabilecek bir potansiyel barındırıyor.

    lakin (tecrübe eksikliği dolayısıyla) şu an için zayıf olan karar verme mekanizmasını mutlak suretle geliştirmesi lazım. daha 19 yaşına yeni basmak üzere olduğu düşünüldüğünde önünde bunun için zamanı olduğu aşikar. aynı şey son vuruşları içinde geçerli. kendisinden 1,5 yaş büyük olan takım arkadaşı (bkz: jordan ibe/@ceyar i kim vurdu) şimdilik kendini bu konuda bir türlü geliştirmeyi başaramadı; umarım sheyi ojo daha iyi bir gelişim süreci izler.

    jürgen klopp solak oyuncudan sağ kanatta ters ayağıyla ağabeyleri arjen robben ve hasan şaş edasıyla içe doğru kat eden bir oyuncu yaratmaya çalışıyor. genco ise tercih hakkı verildiğinde hep 11 numaralı formayı seçiyor ve herkesin bildiği gibi patlıcana bayılıyor. (bkz: adnan januzaj /@ceyar i kim vurdu) gibi süperstar ışığıyla piyasaya çıktıktan sonra tembelliği sayesinde harcanıp gitmek istemiyorsa, sheyi ojo kardeşimiz çok çalışıp, bol bol ıspanak yemeli a dostlar.

    ---------------bonus-----------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    ---------------bonus-----------------
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap