28327 entry daha
  • abd'ye muhammed ali'nin cenazesine siyasi şov amacıyla gitmiş ama muhammed ali'nin ailesi tarafından eline hiç malezeme verilmeyince tıpış tıpış "kendi çöplüğüne" dönmüştür. muhammed ali'nin cenazesine hangi sıfatla katılmayı istediği, orada cenazenin sahiplerini hangi hakla sıkıştırdığı bir konudur. diğer konuysa kendisinin politik geçmişi ile muhammed ali'nin geçmişi arasındaki derin yarığa rağmen nasıl rahatça böyle hayallere kapılabildiğinin tarafımdan anlaşılamamasıdır.

    muhammed ali 1966 yılında beyazların üstünlüğüne karşı çıkıp abd'nin vietnam'ı işgalini lanetlemiş, bunun üzerine o güne kadar kazandığı bütün madalyaları elinden alınmış ve anayasa mahkemesi'nin* haklarını iade ettiği güne kadar geçen 4 yıl boyunca en verimli günlerini bokstan uzakta geçirmiştir.

    recep tayyip erdoğan ise ülkesinin bir bölgesindeki insanların üzerine uçaklardan bomba atıldığında ve onlarca vatandaşımız kavrularak katledildiğinde "emri ben verdim" demiş, ülke içindeki çatışmalardan dolayı ölen askerler için "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyebilmiş, sur, cizre, şırnak, vs. pekçok kenti içlerindeki yüzlerce yıl yaşında tarihi yapılarla dümdüz ettiren emirleri bizzat kendisi vermiştir. esed ailesi ile suriye savaşı'nı sonlandırabilecek samimiyeti varken o eski dostlarıyla kanlı bıçaklı olmayı seçip savaşı desteklemiştir.

    özetle muhammed ali, müslüman bile olmayan insanlar adına savaşa karşı çıkmış bir siyasi figürken, recep tayyip erdoğan savaşı adeta kendi ülkesine zevkle ithal etmiştir. cenazesini şova çevirmeye çabalayan insanların sadece bu gerçekleri bilmesi bile bu afaki çabalara girmemesini sağlardı oysa.
45308 entry daha
hesabın var mı? giriş yap