707 entry daha
  • (bkz: çember)

    --- spoiler ---

    ya içindesindir çemberin yada dışında yer alacaksın

    --- spoiler ---

    kendi çemberlerinizi iş hayatına henüz başlamadan belirlemeniz kişisel tavsiyemdir. saygı duyduğunuz insanları ve davranışları asla unutmayın. çünkü insanlar iş hayatına atılmamışken rekabet, hırs, bencillik gibi kötü insanlara özgü nitelikleri henüz edinmiyor veya edinenlere karşı kabullenici bir tavır almamış oluyor. iş hayatı size bu özellikleri kazandırmasa bile bunlara sahip olanları insanları tolere etme, kanıksama yeteneği kazandırıyor.

    aynı şekilde sevmediğiniz davranışları da belirleyin ve unutmayın.

    sonra kafanızda çemberleri oluşturun, ya bu çemberlerin içinde yer alın yada dışında. aslında basit ve tek kural bence iş hayatında başarılı ve mutlu olmak için.

    örnek verelim; dedikoducular çemberi var kafanızda onlar yan yanayken benim bu çemberde yerim yok, akıllı adamlar çemberi var kafanızda benim yerim o çemberin içi.

    bu şekilde rafine kalmış ve sizi yıpratmayan, değiştirmeyecek dar kalmış çevrenizde mutlu mesut çalışanlar olursunuz.

    üniversitedeyken ne kadar dürüst dediğim bir insanın 4-5 yıllık pazarlamacılık tecrübesi sonrası ucuz bir yalancıya dönüşmesi, insanın tek hedefinin iyi bir insan olması gerektiğini yıllarca anlatan bir başkasının iş hayatında tam bir pisliğe dönüşüp sadece para konuşur hale gelmesi, ve bu insanların değişimlerini "büyüdük ve dünyayı tanıdık" diyerek açıklamaya çalışması benim gözümde bu çemberlerin olmaması ve kötülükleri önce tolere, sonra kabullenme en son ise o'na dönüşme süreçlerinin örnekleridir.
6818 entry daha
hesabın var mı? giriş yap