364 entry daha
  • mükemmel bir tatil türü. hele de çevresinde sürekli insanlar olan birisi için.

    mümkünse plan yapmadan, sezon dışı bir dönemde, mesela eylül..arabaya atlayacaksınız, güzel bir playlist, içinde led zeppelin, depeche mode, radiohead muhakkak olacak.

    yolda güzel gördüğüm her yerde duracağım. bir orman manzarası, bir göl, deniz kenarı..sadece duracağım ama..fotoğraf çekmek yok. güzellikle aranıza ekran sokmayın. hatıraları saklamanin en güzel yolu onları zihninizdeki hafıza sarayının dekorasyonunda kullanmak. manzaraya bakarken bir sigara yakacağım ve sadece izleyeceğim güzelliği..

    hedef yok. rezervasyon yok. şu saatte şuraya yetişeyim derdi yok. sadece kendinizle güzel vakit geçirmek için bu tatil. yol sizi nereye götürdü bilmiyorum. beni turunç koyuna ya da kaş'a götürebilir. ben de bilmiyorum. yola çıkınca öğreneceğim.

    kalacağınız yere vardınız. odaya girdiniz. sessizlik, yalnızlık..önce hızla bir denize girmek gerek. benim ayağım suya girmeden tatilim başlamaz. sonra duş ve uyku. istediğiniz kadar. gezilecek, görülecek yer listesi falan asla yok. uyanınca güzel bir restoranda iyi bir yemek. tadını çıkararak. güzel bir müzik eşliğinde. yanınızda iyi bir kitap. ben yerken okumayı çok severim. şarabımı yudumlar, kitabımı okur, bir yandan her lokmanın tadını yavaş yavaş alarak yerim..

    sonra sahilde yürürüm. kimse olmaz o saatte. kulaklığım olmadan çıkmadım tabii. iyi bir müzik. ayışığı. bir yerde oturup denizi izler, düşünürüm. saatler geçirebilirim orada.

    sonra odama giderim. turunç'a gitmişim çünkü orada kocaman balkonlu odaları olan bir butik otel vardı. oradayım. balkonda oturup manzarayı izlemeye devam ediyorum. şaraba devam. kitaba devam. çocukları arıyorum. yatmadan mutlaka konuşurum. iyi geceler konuşması. özledim onları. özledim sizi diyorum. ama iyiler keyifleri yerinde.

    telefonu kapatıp balkondaki hamağa uzanıyorum. sigaramı içip dünyayı insanları düşünüyorum. hayatı. bize dayatılan şeyleri. tatilin nasıl olması gerektiği bile belirlenmiş. erken rezervasyonlu aile tatilleri, kalabalık oteller, yalnızlığa asla izin yok, sürü takip edilmeli. yok öyle diyorum, yok öyle.. gülümseyerek uykuya dalıyorum.
3068 entry daha
hesabın var mı? giriş yap