1 entry daha
  • asparagas olma ihtimali yuksek. troll de olabilir. ayi da cikabilir.

    edit: ekşisozluk sayesinde cumhurbaşkanından ve hükümetten bile daha önce videolu görüntülerle haberdar olduğum durum, sanırım 22:10 sıralarında beylerbeyi olayı ile darbeden haberdar olabildim. videolarda doğrudan "evinize gidin tsk yönetime el koydu" şeklinde bağrılıyordu. bu konuda devlet değil istihbarat almak, haber alması bile saat sürdü. izleme imkanları mit, askeri istihbarat, bütün kurumlar "sadece maaş veren" yerlermiş bu belliydi ama artık kesin olarak biliyoruz.

    öncelikle; büyük bir beladan kurtardık. hepimize geçmiş olsun.

    darbe olsaydı ne olurdu? fetoş bu ülkenin yeni "atatürkü" olma hedefindeydi. beğenmediğimiz dikta dediğimiz iktidar gidecek ama "fg şerefsizi" elinde dünyanın güçlü ordularından birisi bizi hem bu bölgede bazı güçlerin jandarması yapacak, hem de işine gelmediği anda ordu ile bizim tepemize çöküp istediği çizgiye getirecekti. fg veya ondan sonraki adamı kontrol ettiler mi bütün türkiyeyi kontrol edebileceklerdi.

    kendi adıma darbeden ne öğrendim; vergilerimizle alınan helikopter ve uçaklar tepemize bomba yağdırdı ve bu yaşıma kadar bizzat askerliğim süresince dahil olduğum ordunun iç bir tehdit oluşturabileceğini hiç düşünmemiştim. demek ki oluyormuş. bu ülkede güçleri ayırmak, denetim ve demokrasi ancak hepimizin barış ve huzur içinde yaşamasının anahtarıymış.

    kimler sorumlu peki?
    bu ülkenin kurumlarını yönetenler, kusura bakmasınlar ama bu yaşıma kadar bu ülkeye vergi ödemiş, askerlik yapmış bir vatandaş olarak kendi vergilerimizle, kendi silahlarımızla kafamıza bombalar yağdırıldıysa; "kasıt", "ihmal", "beceriksizlik", "aptallık" her ne olursa olsun bunda dahli olan herkesin hesap vermesini istiyorum. kesinlikle sorgulanması belki de görevi ihmal suçu ile incelenmesi gereken iki kişi var. hulusi akar ve hakan fidan.

    - hulusi akar'ı darbecilikten kurtaran yaverinin ifadeleri ve boynundaki morluklar, yaverin ifadesine ne derece güvenilebilir? morluklar?
    - hakan fidan cb'na dahi haber vermemiş, peki kimle yürüttü bu süreci? rapor verdiği kurumlar kişiler kimler 15:30 dan 22:00 a kadar neler oldu?

    şahsi kanaatin görevi ihmal suçundan da soruşturulmalılar. özellikle hulusi akar'ın darbeye karşı tutumu ve 15 temmuz darbesi ile ilişkisi kesinlikle detaylı sorgulanmalıdır. bu ülkede ilker başbuğ, eski bir genel kurmay başkanı dahi hapis yatmış ve aklanmış. iler başbuğun vatansever ve dürüst bir insan olduğundan kim şüphe edebilir. hulusi akar bir asker olarak onurunu temizlemek için bizzat kendisi talep etmelidir.
3394 entry daha
hesabın var mı? giriş yap