1 entry daha
  • denizli'nin kuzeyinde bulunan iki kardeş dağ. abisi büyük çökelez, kardeşi de küçük çökelez dağıdır.
    pamukkale travertenlerinin ve onun çevresindeki antik kent hierapolis'in de yamacında olduğu dağ küçük çökelez olarak bilinir. bunun zirvesinde bir trt vericisi vardır.
    denizli tarafından zirveye çıkan iki tane yol var. birincisi pamukkale yolunda, menderes köprüsünü hemen geçince sağa sapılarak gidilen, sağlı sollu tarlaların ve ırlıganlı kasabası'nın içinden geçip yukarı doğru kıvrıla kıvrıla uzanan, arkanıza baktığınızda bütün denizli ovasını görebileceğiniz yol. yukarıda güzelpınar kasabası'ndan da yaklaşık bir kilometre daha, oldukça dik bir eğimle tırmandıktan sonra tam sırtta sağa ayrılarak, artık toprak olan zeminde yaklaşık dört kilometre daha ilerleyen çok fazla dik olmayan ama uzun bir yol. ben bu yolu kullanarak, denizli'den zirveye bisikletle beş saat civarında bir sürede çıkmıştım.
    ikinci seçenek pamukkale kasabasında, travertenlerinin hemen sağından dolana dolana çıkan yoldur. yine bu yoldan da bisikletle yarıya kadar çıkmıştım. ancak lastiğim patladığı ve akşam olmaya başladığı için geri dönmek zoruna kalmıştım.

    ayrıca çökelez dağında hem yamaç paraşütü hem yıldız gözlemleri yapılmaktadır.

    (bkz: bisiklet /@lonelycowboy)
hesabın var mı? giriş yap