8 entry daha
  • asil adi sri lanka demokratik sosyalist cumhuriyeti.

    ismi degismeden once bu ulkeyi seylan olarak biliyorduk.

    bir de bu ulke ayrilikci tamil elam ozgurluk kaplanlari'yla unludur. cok uzun yillardir sri lanka devletiyle savas halindedir.

    bu ulke hindistanin guney ucunda bir ada. sinhala ve tamil denilen iki halktan olusuyor. bu tamiller sinhalalardan hoslanmiyor ve ayrilmak istiyorlar. dilleri de ayri. tamiller tamilce konusuyor. sinhala ise sinhala konusuyor. ingilizcede bu dil ve halk "cingalese" olarak biliniyor ve hindistan dillerine cok benziyor.

    cok fakir bir ulke. erkeklerinin hemen hepsi biyik birakiyor ve kadinlari erkeklere kopeklik derecesinde bagli. bir kadinin erkeginden izin almadan sacini kestirmesi bile mumkun degil neredeyse.

    kadin erkek iliskileri bu kadar muhafazakar duzlemde olmasina ragmen evli bir kadin evli baska bir erkekle rahatlikla gezebiliyor konusabiliyor ve arkadaslik edebiliyor. ama cok ilginc kadin erkegini kesinlikle aldatmiyor. boyle bir olaya en az rastlanan ulkelerden biri sri lanka. olunca zaten sanirim olduruyorlar.

    son derece baharatli yiyor bu ulke insanlari ve vucut nefes alirken bu baharat kokusunu disari veriyor. bu baharat kokusunu kimisi pis koku olarak degerlendiriyor. bu insanlarin bu sekilde kokmasinin nedeni bu. cok baharatli yemek yemeleri. yani fasistlerin iddia ettigi gibi genetik bir ozellikleri degil.
242 entry daha
hesabın var mı? giriş yap