2 entry daha
  • yanılmıyorsam tamı tamına 61 yıllık hukukçu. ihtiyar delikanlı. kendisiyle tanışıp sohbet edebilme şerefine nail olduğum için kendimi çok şanslı hissettiğim müthiş insan; idolüm, üstadım.

    birçok "benim" diyen hukukçuyu cebinden çıkartır. kendisine ait websitesinden derlediği üst derece mahkemeleri kararlarına, doktrine birçok akademisyenden çok daha fazla katkıda bulunduğu yazılarına, hukuki görüşlerine ve gerekçelerine ücretsiz ulaşım sağlamış aşmış bir insandır. ayrıca ülkemizde yargı kararlarına ulaşımın ücretsiz olması gerektiğini savunmuştur ve savunmaya devam etmektedir.

    çıkar ilişkilerinden uzak kalıp objektif yazılar yazıp hukuka katkı sağlamak adına avukatlık yapmayı bırakmış şahıstır. keza ancak bu şekilde nesnel ve özgürce düşünüp yazabilme olanağını elde ettiği inancını taşımaktadır kendisi.

    fikrimce, spesifik olarak özel hukuk için konuşmak gerekirse iyi bir hukukçu olmak isteyen kişinin bu yaşayan efsanenin kitaplarını kesinlikle alıp hatmetmesi gerekmektedir. ölüm nedeniyle destekten yoksunluk kitabı adeta ufkumu ikiye katlamış ve bana sorumluluk hukuku çerçevesinde çok farklı bakış açıları kazandırmıştır. kendisinden öğreneceğimiz çok ama çok şey var.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap