1 entry daha
  • ben bunu kötülemişim ama fevri bir entry olmuş.

    front squatın bir önceki aşaması olarak görebiliriz goblet squatı. ama herhangi bir şeyle ilişkilendirmeden, tek başına da değerlendirsek, bunu hak edecek kadar iyi bir egzersiz.

    hatta back squat ile goblet squatı kıyaslamak bile başlı başına bir yanlışım olmuş. her şeyden önce ağırlığın ön tarafta olduğu squatta core bölgenin çok daha aktif olduğunu ve omurların bana kalırsa back squata göre daha bile güvende! olduğunu söyleyebilirim.

    bacak gününde ne çalışalım diye soran kişiye; back squata ek olarak goblet squat, lunge, leg curl, hip thrust egzersizlerini rahatlıkla önerebilirim. belki duruma göre en sona calf da konulabilir (ben kendimde tercih etmiyorum).

    bunu neden söyledim, back squat, tek başına alt vücut için yeterli bir egzersiz değil.
    farz edelim ki "yeterince zorlarsan yeterli olur" diye düşündük, neden o kadar zorlayalım ki? goblet squat gibi (ya da front squat) back squatın alternatifi olmayan, tamamen olmasa da epey bir farklı ve başka faydaları olan egzersizleri neden yok sayalım.
    neden her çiçekten bal almayalım :)

    goblet squata (ya da front squata) back squat yapma şansımız yoksa, onun yerine bunu yapalım gözü ile bakmamız da doğru değil. back squat yaparken de goblet squatın yapılması iyi olur.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap