1477 entry daha
  • unutmamak ve deneyimlerimi paylaşmak için buraya yazmak istediğim bira çeşitleridir. ''en güzel bira'' diye tek bir biraya indirgemek zor olacağından dolayı birkaç tane de ben tavsiye vermek istedim. eğer bir gün denk gelirseniz benim için de bir şişe içmeniz dileğiyle.*

    (bkz: red horse)

    efendim bu bira filipinler'de üretilmekte olup o bölgede ve avustralya'da ve çok meşhur olduğu söylenmektedir. 33'lük şişede %8 alkol oranıyla şimdiye kadar içtiğim fiyat/tat/performans olarak 10 üzerinden 10 alan bir biradır. alkolün yüksek olması midenizi bulandırmadığı gibi olayın sıcaklığıyla hiçbir şey hissetmediğiniz için ''ulan nasıl olsa 33'lük dur bi tane daha içeyim'' demeyin 4. şişeden sonra yerinizden kalkamayabilirsiniz.

    (bkz: gulden draak)

    kendileri belçika üretimi olup tombul efes şişesine benzeyen şişede %10,5 alkol ihtiva etmektedir. fakat şişesini ilk gördüğünüz anda bira olup olmadığına karar veremeyebilirsiniz. tat olarak içerdiği alkol miktarından dolayı biraz acıdır ve bardağın son yudumları pek güzel değildir. fakat 50'lik bir biranın %10,5 alkol içerdiğini ve tadının güzel olduğunu düşündüğünüzde tüm övgüleri hak etmektedir. puanımız: 9/10.

    (bkz: modelo)

    modelo especial olanı latin amerika ve meksika kültürünün dünyaya bir hediye olduğunun kanıtıdır. meksika'nın en büyük bira üreticisi olan modelo group tarafından üretilir ki çoğumuzun bildiği corona markası ile aynı çatı altında üretilmektedir. ''corona'dan daha iyi'' diyeceğimi düşünmemiştim ama normal alkol seviyesinde içilebilecek en güzel biradır.
4999 entry daha
hesabın var mı? giriş yap