18 entry daha
  • zaten onlarca entry yazılmış ama okumaya üşenenler için önce bir tanım yapayım:
    yurtdışından elektronik alet ithal eden, garanti kapsamındaki telefonunuz çizildiği için bütün elektronik entegre sisteminin hasar gördüğünü iddia eden, garanti dışı bırakmak için size manipülasyon uygulayan, aletin resmi türkiye servisinden (aynı telefondan bahsediyorum) 2-3 kat fazla fiyat çeken, kurumsallıktan zerre nasibini almamış firmamsı.
    üşenenler burada bize veda edebilir, şimdi ben bu firmayla nasıl tanıştım uzun uzadıya anlatacağım.
    carrefour sa'dan indirime girmiş bir samsung s5 aldım. (nereden bileyim yurtdışı ithal olduğunu) aldığımdan beri telefonla hoparlörden konuşamıyorum. hoparlöre alınca mikrofon sapıtıyor.
    neyse dedim servis mervis uğraşmayayım. kullan gitsin.
    aradan birkaç ay geçti, telefon git gide çıldırıyor, sorunlar artıyor. dedim ben bunu alayım bir samsung servisine götüreyim, ne de olsa garantisi var.
    servise götürdüm. incelediler. dediler ki telefon yurtdışından ithal (o an öğrendim) biz de garanti geçmez. 100 tl masrafı var ama gidin ithalatçı firmanın servisi ücretsiz yapar.
    hay dedim ne güzel söyledin. o parayla iyi bira içilir. gideyim şu ithalatçının servisine. aradan 2 ay geçti anca fırsat bulup gidebildim servise.
    verdim telefonu. sorunları anlattım tek tek. sağolsunlar yarım kulak da olsa dinlediler. sonra dediler ki telefon sağında solun çizikler var, bir de hafif ezilmeler var.(o ezilmeyi gündüz gözüyle görmeniz imkansız.) bunları not düşücez ama servis inceler zaten falan çektiler. o an anlamalıydım aslında ama biliyorum ya telefon fiziksel bir darbe almadı. dedim okey yazın.
    sonra telefon bi 15 gün serviste durdu ses yok. sonra aradılar. efendim telefonun şu şu entegresi sorunlu. darbe almış o yüzden. dedim nasıl darbe almış? işte önüme servis bilgisayarla incelemenin notunu düşmüş (benim yanımda 0.003 sn'de yapılan insan görünümlü bilgisayarlı inceleme) orada böyle böyle yazıyor. o yüzden ücret 200 lira.
    okey dedim yapmayın. ben gelip alayım. (bunlara kazandıracağıma başka yere yaptırırım.) sonra bir gün işten erken çıktım, gittim telefonu almaya adamlar ofis değiştirmiş. çağrı merkezlerinde "muhtemelen" bir (rakamla 1) kişi çalıştığı için telefon düşmüyor. yeni yeri öğrenemiyorum. yanımda akıllı telefon da yok internetten de bakamıyorum. baktım saat de 6 oldu hadi dedim kapattılar.
    ertesi gün tekrar izin aldım işten 1 saat erken çıktım. bu sefer yeni yeri de biliyorum ya. gittim ucu ucuna saat 17.50 dedim ben telefonumu alıcam. dediler burası merkez ofis, teknik servis şurada. (ofis ve servis ortamı hakkında tek kelime dahi etmiyorum farkındaysanız, yazı ikiye katlayacak yoksa.)
    dedim ki bakın ben gidicem ama saat 6'ya geliyor. kapanır falan sonra? yok yok dediler olur mu? dedim herhalde olmaz. gittim teknik servisin apartman dairesine. kapıda karşıladılar sağolsunlar. çünkü çıkıyorlarmış. merkez ofis sağolsun aramamış bile müşteri geliyor diye. servistekilerin tavrı zaten şahane. merkez ofis yanılabiirmiş. sistem kapalıymış (neremle gülsem) falan filan. biraz uğraştım baktım olmuyor zıtlaşmadım. eve dönüp bunları yazıyorum ki;
    (ben okumadım ama birisi burayla rastlaşmadan önce olur da okursa)
    1- mümkünse alacağınız elektronik eşyayı kendi resmi bayiisinden alın
    2-yok illa ithalatçıdan alırım 200 bana kalır derseniz, mümkünse o ithalatçı evo olmasın
    3-illa evo ithalatlısını alıcam. (halihazırda bilerek veya bilmeyerek aldım) diyorsanız da boşu boşuna bunların servisine gitmeyin. dışarıda daha ucuza daha hızlı yapacak bin tane adam var.
    çünkü tek yapacakları şey, ürünüzü günlerce esir etmek, üzerine garanti dışı bırakmak için manipüle etmek, üzerine kötü muamele ve (yersen) fahiş tamir ücreti.
    bize de tebrik etmek düşer. helal olsun, güzel işmiş.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap