8 entry daha
  • hayatımda yaşadığım en kötü servis hizmetini, hatta teknik olarak hiç bir servis hizmeti vermeden, randevuyla gezip geldim diyebileceğim bir garabeti şahsıma -onca işim arasında- yaşatmış yer.

    telefonunuzun ya da bilgisayarınızın canını okuduysanız, ortadan ikiye böldüyseniz, ekranına pixellerini yakarak sevgilinizin baş harflerini yazdıysanız, en iyi servis bu servis. çünkü sorunu gözüyle gören tombulumuz, ürünü yapmadan değiştirip sizinle vedalaşıyor.

    ama bunlar haricinde donanımsal bir arıza yaşadığınızda test için gerekli(!) ekipmanı barındırmak yerine, başka sim takın, diğer operatörü deneyin tarzı king boy patates argümanlarla sizi burger king'e yönlendiriyorlar.

    onları da denedim/yaptım hiç demeyin, bir adım fazlasını boşuna sunmayın, verdikleri cevapları;
    ama ben deneyemiyorum(ben servis değilim), ben göremem(ben servis değilim), ben bakamıyorum(ben servis değilim), benim stres testine sokma imkanım yok(ben servis değilim) bende takıp deneyebileceğim hat yok, diagnosticste bir şey görünmüyor, onu ben yapmam, edemem... sanki kırık cam da diagnosticste çıkıyormuş gibi tuhaf haller.

    açık konuşayım, ben bu ağızı ve yaklaşımı, çocukluğumda commodore aldığım profilo bayisine, laptop satan arçelik bayisindeki teyzeye, bir yandan sayısal loto satan teknik servise, "getir abi bakalım"cı hat satan adsl'ci kırtasiyeye anlatamam. ve maalesef işi gereği yazılımsal açıdan iyice apple'a saplanıp kalmış bir gariban olarak, bunları düşündükçe fazladan verdiğim türkiye ücretini görmezden bile gelsem, apple'a yönlendirdiğim insanların yükünün altından kalkamıyorum.

    tanım: düzgün bir servis imkanım olsun diye yıllardır yaptığım tüm ek çabaları lazım olduğunda 10 dakikada gömüp cenazesiyle yollayan yer.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap