• apple store akasya açıldıktan sonra randevu almanın biraz olsun kolaylaşacağına inandığım mağaza.
  • yere goge sigdirilamayan apple store kavrami bu mu ulan diye dusunmemi saglayan camdan yapi.

    randevu almak haliyle iskence. randevu alirsin, genius yanina gelir musadenizle baska bir randevuya bakmam gerek 10 dakika sonra yaninizdayim der. o 10 dakika, 30, 45 dakika ve sonunda tam olarak 1 saati bulur. ayni elemana bizi unuttun diyince size gelmedimki, vay check in'in bile yok diye sacmalar. be dallama madem check in yapmamisim o zaman yanima gelip randevuya bakip onaylayip 10 dk sonra yanindayim niye diyorsun? sanki bana steve jobs amk.

    sonra laftan anlayan birisi gelir, sorununu diagnostic araciligiyla kesfetmesi 30sn sini almaz! ekran degisimi der, ya bugun birakin yada yarin su saatte gelin hemen halledelim der. ertesi gun o saatte gelirsin 2 saat sonraya tekrar randevu verirler.

    simdi sakinligimin son demlerinde beklemekteyim. bakalim neler olacak.
  • tasarımı hoş çalışanı boş ve suratsız store.
  • hakkında pek bilgi verilmemiş. telefonumun kırıldığı gün çok dolanmıştım internette nasıl randevu alabilirim. ne kadar ücretle telefonumun ekranını değiştirirler diye. bilgi vereyim.

    öncelikle internette randevu almak biraz zor. saat başı sayfada olursanız randevu alabilirsiniz ama öyle ertesi güne falan değil. telefonunuzu apple store'a götürmeden evvel iphone'u bul uygulamasını kapatmanız gerekmekte. ben pazartesi sabahı avm açılmadan kapısına gittim randevusuz şansımı denemek için. kapının önü fena kalabalık söyleyeyim. görünce şaşırdım ama kapı açılınca insanların hunharca koşması beni daha şaşırttı. sıraya girdim ve yaklaşık 30-40 kişi kısa bir sürede işini halletmek üzere içeri girdi. bu arada sıradayken çalışan bir arkadaş bekleyenlere telefonuyla ilgili sıkıntıları sorup ne yapmaları gerektiğini anlatıyor. benim sıram geldi ve telefonumu götürdüler. geldiklerinde ekranı değiştiremeyeceklerini telefonun kasasının da yamulduğunu söylediler. bu arada iphone 6 ekranı 380 tl'ye değiştiriliyor. telefon değişimi 1100 tl. sanırım bu ücretler bir kereye mahsus. o an üstümde değişim parası olmadığı için ertesi gün yine aynı saatte gidip sıra bekledim ve yeni telefonumu aldım. hiç oradan çıkmadan icloud'dan yedeklememi yaptım. ben tatmin oldum ilgiden ve sorunumu hemen çözmelerinden.
  • apple store'un zorlu center'daki magazasidir.
    tanim: apple store'un zorlu center'daki magzasidir.
  • şuan 20 dk önce olan randevumu kaçırmış bulunmaktayım, buna rağmen ilgili arkadaşlar gayet nazik bir şekilde 10 içerisinde iphone 6 plus isight deşiğim kapsamında olan telefonum ile ilgili problemim için yardımcı olmaktalar. kamerada değişim programı kapsamında bahsi geçen problemin dışında olan sorunumu dikkatle dinledikten sonra cihazı alıp 10 dk içerisinde döneceklerini ilettiler, şu an beklemedeyim umarım kısa zaman içerisinde aynı ilgili ve alaka ile problemimi çözerler.

    az önce ilgili arkadaş gelip cihazımı değiştireceklerini ilettiler, problem isight kamera ve ekranda bulunmakta imiş, merak edenler yeşillendirebiliriler..

    teşekkürler apple.
  • dünya markası apple i kendimize benzettiğimiz merkez paranla rezil oluyorsun deyiminin hayat bulduğu mekandır.
  • 4.5 aydır randevu alamadığım fakat telefonun da artık canıma tak ettirdiği bugün aniden 14:30 civarı zorlu center apple mağazasına gitmiş bulundum. ıphone 6 plus kullanıcısıyım ve yaklaşık 4.5 aydır ahizeden az ses gelmesi, ahizenin olduğu bölgede kasanın oynaması, dokunmatiğin bazı noktalarda bazen çalışmaması, gelen bildirimi sağa kaydırdığımda direkt uygulamaya değil de telefon ana menüsüne dönmesi, wifi'a bağlanmaması, durduk yere full çeken telefonun birden servis yok'a dönmesi, telefon ile konuştuktan sonra kapatma görseline tıkladığımda telefonu kitlenmesi, kasanın sağ üst bölgesinde yamukluk ve operatörümden gelen wap bildiriminde "vazgeç" "kabul et" seçeneklerine basamayışım ile birlikte hiç işlem tapamayıp mecburen telefonu kapatıp açmam gerektiği gibi sorunlar ile birlikte çıldırmaktaydım.

    yaklaşık 3 ay önce gittiğimde ganpa etiler yakın olduğundan oraya yönlendirdiler. genpaya verdim telefonu ve nihai sonuç için 1 saat sonra gelmemi söylediler. gittim ve kasada tek taraflı yamukluk olduğundan 1300 tl karşılığı yeni telefon verebilceklerini söylediler. tabi ki çıldırdım fakat yanı başımda apple dururken genpaya pekte söylenmedim. sonuçta bir türk firması ve seni sikmeye çalıştığını bilirsin. neyse bugün gittim fakat aklımda iki senaryo vardı.

    1) insan gibi normal bir şekilde derdimi anlatıp yardım etmelerini rica etmek, en azında randevu vermelerini sağlamak.

    2) insan gibi derdimi anlatıp alacağım tepkiye göre orayı birbirine katmak.

    1. seçenek ile başladım. ilk karşıma gelen güvenlik görevlisine burada yetkili kim var görüşebileceğim diye sordum ve beni kapalı mavi renkli bir yöneticiye yönlendirdi. yanına gittim fakat bir müşteri ile görüştüğünden araya girip saygısızlık yapmak istemeyip beklemeye başladım. tam o anda işi gücü olmayan bir apple çalışanı önümden geçerken durdurdum. insan gibi derdimi anlattım dinledi. önce ahizeye baktı bir arama yaptı ve ses en yüksekteyken böyle mi duyuyorsunuz dedi evet dedim. sonra kalem çıkarttı ve ahizeyi kazıdı. tekrar arama yaptı ve verdi, şimdi nasıl dedi, ses düzelmişti. teşekkür ettim. sonra kasa oynamasından ve diğer sorunlarından bahsettim. direkt olarak telefon kabını çıkartıp kasaya baktı ve "ovvv bu kötüymüş" dedi ve ekledi; "1 hafta daha bu şekilde kullanabilmen mümkün mü" dedi. randevu verecekseniz kullanırım tabii ki problem değil dedim ve bana 1 hafta sonrasına aynı saate randevu verdi değişim için. teşekkür edip ayrıldım.

    bunu anlatmamın sebebi, herhangi bir mağazada bu apple, teknosa, h&m vs her türlü mağaza olabilir karşınızdaki kişi ya da kuruma ne amaçla hangi tavırla ve senaryoyla gideceğinize bağlı olarak tepki alacağınızı görmeniz, bilmenizdir. ikinci senaryoyu uygulasam belki daha farklı bir tepki alacaktım o gül gibi adamdan ve haklıyken belki haksı duruma düşebilecektim. her zaman haklıysanız aklınızda iki senaryo bulunsun ve bu senaryolardan iyi olanı kullanın. çünkü iyiden kötüye geçiş yapabilirsiniz fakat kötüden iyiye işiniz zorlaşır.

    bu arada apple zorlu center ilgisizlikleri vs yorumlarını pek takmayın, olay siz ve sizin ilk tavrınız ile alakalı.

    edit (02.09.2016): bugün randevu saatinde apple zorlu center'a gittim. tekrardan oradaki çalışana tek tek anlattım sorunları ve bir takım yazılımsal testler yapıldı. (nasıl oldu bilmiyorum) testlerden sorunsuz geçen telefonumu! ahize üstündeki kasa oynamasından dolayı beni hiç uğraştırmadan 2 dakika içerisinde yeni telefon ile değiştirdiler. teşekkür ederiz.
  • hayatımda yaşadığım en kötü servis hizmetini, hatta teknik olarak hiç bir servis hizmeti vermeden, randevuyla gezip geldim diyebileceğim bir garabeti şahsıma -onca işim arasında- yaşatmış yer.

    telefonunuzun ya da bilgisayarınızın canını okuduysanız, ortadan ikiye böldüyseniz, ekranına pixellerini yakarak sevgilinizin baş harflerini yazdıysanız, en iyi servis bu servis. çünkü sorunu gözüyle gören tombulumuz, ürünü yapmadan değiştirip sizinle vedalaşıyor.

    ama bunlar haricinde donanımsal bir arıza yaşadığınızda test için gerekli(!) ekipmanı barındırmak yerine, başka sim takın, diğer operatörü deneyin tarzı king boy patates argümanlarla sizi burger king'e yönlendiriyorlar.

    onları da denedim/yaptım hiç demeyin, bir adım fazlasını boşuna sunmayın, verdikleri cevapları;
    ama ben deneyemiyorum(ben servis değilim), ben göremem(ben servis değilim), ben bakamıyorum(ben servis değilim), benim stres testine sokma imkanım yok(ben servis değilim) bende takıp deneyebileceğim hat yok, diagnosticste bir şey görünmüyor, onu ben yapmam, edemem... sanki kırık cam da diagnosticste çıkıyormuş gibi tuhaf haller.

    açık konuşayım, ben bu ağızı ve yaklaşımı, çocukluğumda commodore aldığım profilo bayisine, laptop satan arçelik bayisindeki teyzeye, bir yandan sayısal loto satan teknik servise, "getir abi bakalım"cı hat satan adsl'ci kırtasiyeye anlatamam. ve maalesef işi gereği yazılımsal açıdan iyice apple'a saplanıp kalmış bir gariban olarak, bunları düşündükçe fazladan verdiğim türkiye ücretini görmezden bile gelsem, apple'a yönlendirdiğim insanların yükünün altından kalkamıyorum.

    tanım: düzgün bir servis imkanım olsun diye yıllardır yaptığım tüm ek çabaları lazım olduğunda 10 dakikada gömüp cenazesiyle yollayan yer.
  • fan sesi yüzünden beni delirten macbook promu 15 dakika içinde kendine getiren, bana harika bir müşteri deneyimi yaşatan çalışanlarını bu entryde övmek istediğim mağaza. iyi işleri de takdir etmek lazım. sonsuz teşekkürler.
hesabın var mı? giriş yap