336 entry daha
  • benim bugün olduğum insan olmamı sağlayan, başrollerinde lauren graham ve alexis bledel'in oynadığı amy sherman-palladino dizisi.

    diziyi yayınlandığı dönem, ilkokula giden minik bir fiddy olarak izlemeye başlamıştım. büyük bir heyecanla her hafta beklerdim yeni bölüm gelmesini, yatağının altı dahil olmak üzere, evdeki her boş köşeyi kitaplık olarak kullanan bir ufaklık olarak rory ile özdeşleşmiş olabilirim sanırım o yıllarda. (buna ek olarak annemin o yıllarda turizm işletmecisi olması ve beni tek başına büyütmesini de ekleyebiliriz, diziyle özdeşleşebileceğim alan bol)

    malum, dizide sürekli olarak bir pop kültür, edebiyat, sinema, sanat referansları akışı var. minik fiddy ise, tahmin edebileceğiniz gibi, bunlara yetişmekte güçlük çekiyordu.

    esprileri ve göndermeleri anlayamadığım için iyice canım sıkıldı, ilk sezonun ortalarında diziyi elimde not defteri ile izlemeye başladım. her bölümde bilmediğim referansların notunu alıyordum, sonraki bölüm çıkana kadar da o konuları araştırıyordum. (dial-up modem var bu sırada evde, sabrımı siz düşünün)

    sanat tarihinden eski hollywood filmlerine, yemek tariflerinden edebiyata, dünya politik tarihinden müziğe, sinemaya, bahçe bakımına kadar her konuda bir şeyler öğrendim bu süreç içinde.

    diziyi izlerken keşfettiklerim, beni yeni alanlara, yeni keşiflere itti ve dizi bittikten 9 sene sonra çok net bir şekilde diyebilirim ki bugünkü kişiliğimde gilmore girls'ün yeri ifade edilemeyecek kadar büyük.

    7. sezonunda kalbimi sayısız kez kırmasına rağmen, baştan sona en az dört kere izledim diziyi. bu kadar seneden sonra bile önceki izleyişlerimde farketmediğim referanslar yakalayabiliyorum, hala zevkle izliyorum.

    netflix revival haberini aldığımdan beri içim kıpır kıpır. yeni yayınlanan trailer ise tam anlamıyla sevdiğim gilmore girls tadında bir sezon geleceğini gösteriyor. *

    25 kasım'da yeni sezon gelmeden, önceki sezonların maratonunu yapmanızı tavsiye ederim.

    (bu arada, 10 yaşımdan beri obsesif şekilde kahve içmemin, kahve ilişkili iki dövmemin olmasının filan bu diziyle alakası bile yok tabii ki, saçmalayın)
296 entry daha
hesabın var mı? giriş yap