10 entry daha
  • tek kelimeyle muhteşem bir belgesel. uzun süredir din ve inanç üzerine ne düşünüyorsam adamlar kusursuz biçimde scientology üzerinden ifşa etmiş. bu filmi izleyip‚ sonuç çıkaracak bir bilinç ve bilgi birikimine sahipseniz bu film sizin için muhteşem olacaktır.

    filmde, bir tarikat ve din olan scientology´nin nasıl palavra olduğu‚ hangi amaçla uydurulduğu, uydurulan bu dinin içindeki çıkar ilişkileri, işkenceler, saldırılar ve benzeri olaylar, eskiden o dine inanan insanlar tarafından tüyler ürperten bir gerçeklikle sunuluyor.

    "scientology" ismini çıkar‚ onun yerine diğer dinlerin adını, ya da herhangi bir din içindeki bir mezhepsel inancı koy‚ hepsinden böyle ibret verici bir hikaye çıkar… filmde geçmişine dair pişmanlıklarını ve gerçekleri nasıl göremediğini, gerçekleri görüp dile getirdiğinde nasıl saldırılara uğradığını anlatan insanlar var.

    film‚ dediğim gibi bu meselelere zamanında kafa yormuşsanız‚ tüm düşünceleri toparlayıp önünüze kusursuz biçimde koyan bir ifşa niteliğinde. izleyin, ders çıkarın.

    belgeselde geçen şu cümle: “aslında herhangi bir dinin yandaşlarını nasıl kolayca kontrol edebildiğini gösteriyor bu. ve scientology de bu kontrol tekniklerinin çoğunu en üst seviyeye getirdi” önemli.

    bugün türkiye'de scientology'nin kurucusu ron hubbard'ın yolunu birebir takip edip, zengin çocuklarını etrafına toplayarak çıkar imparatorluğu kurmuş insanlar var. çok tehlikeliler, çok.

    bu belgesel, insanları manipüle ederek sömüren tüm inançları ve yalanları, o yalanların sahipleri tarafından mükemmel biçimde ifşa etmiş.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap