7 entry daha
  • iliskilerin bitisinin baslangicidir bu eylem.

    ***

    once ufacik birseydir sakladiginiz/gizlediginiz. "aman, herseyi bilmese de olur" gibi tehlikeli bi bahanesi vardir bunun, ve bu bahane akliniza geldigi anda o geri donusu olmayan yola -tukenme yoluna- girmis olursunuz. gozunuzun takildigi bi kiz, dun tanisip bugun sinemaya gittiginiz bi cocuk, eski sevgilinin "yeniden sevgili olalim" mesaji, isimsiz gelen bir cicek gibi basit -soylense de bisey kaybettirmeyecek- seylerdir bu minik "giz" adaylari. soylense birsey kaybettirmeyecegini bilirsiniz, ama korkarsiniz (evet, aslinda korkudur herseyin baslangici ama saklamak olarak aldik artik, ne yapalim). belki gelebilecek tepkiden, belki hayatinizin her karesini ona veriyor olmaktan, belki heyecansiz kalmaktan, belki de hic alakasiz bir sebepten. gerekcesi ne olursa olsun, temeldeki duygu budur: korku.

    sonra yalan girer devreye. gizlenilen seyin ortaya cikmamasi icin soylenir bi tane, ve yine ufacik. zamanla -sevgiliden- yalana iliskin sorular gelir elbette. cevaplarinizla birlikte celiskiler, celiskilerle birlikte yeni sorular. girmissinizdir artik o donguye, cikisi olmayan -hep ayni yaricapi dolandiginiz- cembere. korktukca daha cok yalan soylersiniz, yalan soyledikce daha cok icine alir o bataklik sizi. dibe dogru, en dibe; artik hicbir yalanin sizi bir saniyeligine bile gun isigina, oksijene cikaramayacagi derinlige.

    burada devreye girer iste yeni asama: aldatmak. siginacaginiz baska biridir o kisi; her kimse artik, belki dun tanistiginiz biri, belki de eskiden beri cevrenizde olan biri. sizi o batakliktan cikaracagini sanirsiniz. andaki sevgilinizin artik en basa donmeyecegini bildiginiz icindir bu yeni baslangic arayisi. gizlediginiz yalanlarin icine cekersiniz potansiyel sevgili adayini. saklamanin ve yalanin tamamlayamadigi heyecaninizin bas aktoru yaparsiniz o'nu -tabi yine bi dolu yalanla bezediginiz- kendi dunyanizda. uzerinizdeki yeni ciplaklik arttikca yaklasirsiniz eskinin bitisine. artik batmissinizdir, ama siz yeni bir denizde cirilciplak yuzmeye basladiginizi sanirsiniz.

    ***

    dongu cok basittir yani: (korku) -> saklamak -> yalan -> aldatmak. cok karamsar, di mi.

    aslinda cozum de cok basittir: (korkmamak) saklamamak. ne kadar da iyimser, di mi.

    ***

    hayat basit (ama karmasik gibi duran) sorunlara basit cozumler sunuyor, gormesini bilmek lazim.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap